Nyhet

Full pott till två svenska artister

Hösten ger oss sexstjärniga släpp.

Vi närmar oss mitten av oktober och har kommit fram till två skivsläpp som skiljer sig ganska så mycket ur mängden, om en ska tro GAFFAs skribenter. Det handlar om Kleerups minialbum As If We Never Won och Baba Stiltz fullängdsdebut Total. Båda släpps idag, 13 oktober, och båda har fått högsta betyg!

Jonathan Eklund om Baba Stiltz:

"Produktionen är så nära felfri det går att komma. Ibland nästan skrämmande skarp. Musiken tar hela tiden avstamp i melodidriven mjuk techno, men den skruvas sedan till. I ena stunden är det skwee-inspirerat, i nästa psykpoppigt eller hiphop-droneigt. Siktet verkar dock oavsett alltid vara inställt på att ge ett helhetsintryck som skapar gåshud. Eller, som i mitt fall, leda till kroniskt öppen mun. Musik som i stort har så här mjuka kanter borde inte kunna träffa en så stenhårt. Eller för den delen få en att lyckligt fnittra i flera minuter." 

Mathias Jensen om Kleerup:

"Alla har inte förmågan att använda verktygen som krävs för att tonsätta tillståndet mellan uppgivenhet och hopplöshet, som om det fanns något däremellan att använda. Men det fanns det. As If We Never Won befinner sig där och utgör ett minialbum där Andreas Kleerups bästa vänner fortfarande heter Kvarglömd och Utanför. De står kvar där vid honom och utgör fundamentet."

Vad tycker du? Lyssna på båda släppen här:

p>

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE