Nyhet

Invigning får kritik – för vänstervridet

Kristdemokrat vill att programmet balanseras upp bättre.

När kulturhuset Väven i Umeå invigs om en månad kommer över hundra olika evenemang att äga rum. Men redan nu har kritik väckts mot ett av evenemangen där uppträdanden blandas med paneldebatt och där tre av dragplåstren är Kartellen med Sebbe Staxx i spetsen, Mattias Alkberg och poeten Athena Farrokhzad. Det ha fått kristdemokraten Veronica Kerr att reagera.

– Många av de här artisterna som kommer har gjort en del ifrågasatta framträdanden och uttryckt tveksamma åsikter. I Athenas sommarprat talades det mycket om det goda hatet från vänster och våld, och det görs det även i flera av artisternas låtar, och det är inget jag sympatiserar med, säger hon till Västerbottensnytt.

Men Veronica Kerr vill inte att arrangemanget ställs in. Hon hyser däremot en förhoppning om att övriga programpunkter under invigningens tio dagar ska väga upp. Umeås biträdande kulturchef Lars Sahlin håller med Kerr om att just denna kväll kan vara lite vänstervriden, men att det är för tidigt att utvärdera hela invigningsperioden utifrån detta enda event.


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

ANNONCE