Nyhet

Nordman-Håkan jagas av polis – riskerar fängelse

''De gör allt för att hitta honom''.

Gävlesonen Håkan Nordman Hemlin har i nästan ett halvår vägrat att avtjäna sitt straff. Polisen och tingsrätten letar efter den försvunne artisten som riskerar att hamna i fängelse.

– De gör allt för att hitta honom, säger åklagaren Kennert Lundgren till Arbetarbladet.

I oktober förra året dömdes Nordman för skattebrott då han smusslade undan 300 000 kronor i sin deklaration. Straffet blev villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst, men artisten struntade i straffet.


Frivården i Södertörn försökte få tag på honom genom att kalla honom till ett möte, men då dök Nordman inte upp, och struntade i ytterligare två möten.

– Hemlin meddelade att han hade glömt bort tiden och ej kunde komma på grund av att han var bortrest, svarade Håkan Hemlin Frivårdens tjänstemän, enligt Arbetarbladet.

I februari 2015 begärde åklagaren Kennert Lundgren att Stockholms tingsrätt skulle omvandla den villkorliga domen till en månads fängelse eftersom Håkan Hemlin inte avtjänat sitt straff. Tingsrätten har i två månaders tid försökt få tag på Nordman.


– Tingsrätten verkar inte få kontakt med honom. Det är deras ansvar, jag är bara budbäraren, även om jag inte vill förringa mitt ansvar. Jag sitter precis som alla andra parter i det här och väntar, säger åklagare Kennert Lundgren till Arbetarbladet.

Polisens delgivningsenhet har fram till 2 juni på sig att få tag på Håkan Hemlin. Efter det så är det upp till rådmannen hur tingsrätten ska gå vidare för att få tag på den försvunne artisten.

Lyssna på Nordmans låt I Det Blå nedanför. 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE