Nyhet

Håkan Hemlin gör hårdrock av gammal Nordmanlåt

GAFFA.se – allt om musik

Svenska metalbandet Hellbound hyllar folkbandet Nordman med en cover av Och Regnet Föll tillsammans med Nordmans sångare Håkan Hemlin. Videon för låten är producerad av Owe Lingvall, känd för sitt arbete med Meshuggah, Sabaton, Nocturnal Rites med flera.Samarbetet med Håkan Hemlin kom naturligt när idén presenterades, då det råder en ömsesidig beundran efter att Håkan fattat tycke för Hellbound på Discouraged Fest 2012. Nu 9 år senare kan bandet presentera två låtar med Håkan på gästsång. Utöver Nordman-covern har bandet spelat in en egen låt som heter King Of Misery där även Håkan sjunger. Hellbound släpper dessa 2 singlar för att fira bandets 10-årsjubileum och kommer att släppas som en mycket begränsad 7-tums vinyl senare under 2022.– Jag har varit ett stort fan av Håkan och Nordman sedan deras debut 1994 och stor beundrare av att Owe jobbar både som musiker och videoskapare, chansen att arbeta med dem båda i samma projekt korsar en hel del poäng på min personliga bucketlist. Och jag är väldigt stolt över resultatet, säger Hellbounds frontman Miika Rudin i ett pressmeddelande.

Hellbound spelar tung, groovy metal med starka inslag av både industriell och heavy metal. Deras senaste album Overlords är ett stycke metalalbum med gästspel av Ralf Scheepers (Primal Fear, huvudsång på Screaming In The Dark) och Anders Engberg (Sorcerer, körer på alla spår). 

De bildades i Umeå 2011 av tidigare leadgitarristen i Nocturnal Rites, Nils Norberg, tillsammans med Miika Rudin från den lokala sludge-outfiten Scumkill. Tillsammans skrev de sitt första album, skrev snabbt nytt material och rekryterade basisten Nicklas Bäckström från extrema proggmetalbandet Moloken för att avsluta ett nytt album. 2012 släppte de debutalbumet Through Hell And Muddy Waters och livedebuterade på metalfestivalen House Of Metal Festival i hemstaden Umeå med Thomas Olsson som sessionstrummis. Efter showen rekryterades David Ekevärn som trummis på heltid.

2013 kände grundaren Nils Norberg en förlust av inspiration och lämnade bandet, vilket lämnade de återstående bandmedlemmarna hungriga efter mer och rekryterade gitarrspelarna Henrik Mikaelsson och Mathias Nylén för att ta bandet vidare, och skrev uppföljningsalbumet som snart kommer. Hellbounds musik har beskrivits som hillbilly-metal, swamp-metal och "The bastard child of Rob Zombie and Dolly Parton". Deras andra album Overlords släpptes i maj 2020 och det nya albumet kommer i slutet av 2022.

LÄS OCKSÅ: Robert Plant & Alison Krauss: “Vi måste berätta historien på ett nytt sätt”
ANNONCE