Nyhet

GUIDE: Helgens konsertmåsten

Än är sommaren inte över, så passa på att gå på en konsert!

Sommaren går mot sitt slut, även om det tar emot att säga det. Men den är inte riktigt över så passa på att gå på konsert och krama det sista ur sommaren -15. Den här helgen tycks det vara bra att bo i Göteborg eller i alla fall i närheten. Vi har haft svårt att hitta kvinnliga akter som spelar i helgen. Har ni något tips?

Metallica

Well, detta band är väl numera lika kända som Jesus. De har genom åren sålt över 110 miljoner album världen över och är ett av de mest stilbildande metalbanden någonsin. Det blir en musikfest utöver det vanliga.


22 augusti, Ullevi, Göteborg.

Joel Alme

Vi på GAFFA får aldrig nog av Göteborgssonen Alme. Speciellt inte efter plattan Flyktligan som han släppte tidigare i år. Om du redan har sett honom – se honom igen. Har du inte sett honom live? Då är det hög tid att göra det nu. Speciellt när det är på Joels hemmaplan, för det går inte att Backa tiden och ångra dig i efterhand.


22 augusti, Liseberg, Göteborg.

Die Krupps

Hyllade världen över av både kritiker och fans för sin banbrytande post-industri/elektroniska musik. Bandet har gått från industri till synthpop vidare till EBM och tillbaka till industri. Minst sagt en intressant spelning.


22 augusti, Babel, Malmö.

BOWLSTOCK

Skateboardtävling och massa bra musik i Högdalen. Bland andra Ebbot Lundberg, Side Effects, Glen Matlock och Patrik Arve. Låter inte så dumt va?


22 augusti, Highvalley Skateworld Högdalen, Stockholm.

KONST & MUSIKFESTIVALEN

Band som Matriarkatet, Moon City Boys, Eterkropp och Bromma Disco.


22-23 augusti, Konstskolan Basis, Stockholm.

Missa inte heller dessa spelningar:

Hagaliden


21 augusti, Pustervik, Göteborg.

Bäddat För Trubbel

22 augusti, Röda Sten, Göteborg.


Weeping Willows 

23 augusti, Marys Café & Butik, Eskilstuna.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


ANNONCE