Nyhet

''Jag skulle hellre skriva en låt med någon än att gå på dejt''

Way Out West-aktuella Noonie Bao om stjärnsamarbeten och kommande album.

– Innan jag gick in i studion tänkte jag att det skulle bli mer sparsmakat och minimalistiskt. Men när jag sen började jobba blev det inte alls så, säger Jonnali Parmenius om sitt soloprojekt Noonie Baos kommande EP och hon skrattar lite åt faktumet att det inte går att planera kreativitet:

– Nej, det är ganska mycket som händer i produktionerna, mycket rytmer och melodier. Det blir som det blir. Ibland vill man styra men det går inte, man kan bara vara sig själv.

Och även om det inte blir så sparsmakat som hon tänkt från början har låtarnas grund varit i fokus.


– Jag har lyssnat mycket på klassiska låtskrivare, mycket Suzanne Vega, Joni Mitchell och Jimmy Webb, på sistone. Så jag har skrivit låtarna från grunden, så de håller med bara piano och gitarr och utifrån det har jag sedan producerat dem.

EP:n som släpps "någon gång efter sommaren" ska så småningom växa ut till en fullängdare som följer upp den framgångsrika debuten I Am Noonie Bao från 2012. Att det tagit lite tid att få klart nytt material kan på sätt och vis förklaras med att sångerskan måste hinna leva för att kunna skriva.

– När det gäller Noonie Bao skriver jag för det mesta självbiografiskt, så det följer mitt liv. Därför är väl den här skivan lite mer hoppfull, eftersom jag haft en så jäkla kul tid där jag fått jobba med spännande människor och rest så mycket.


Ja, för även om singeln I'm In Love – som släpptes tidigare under året – var det första vi hört från Noonie Bao på ett par år innebär inte det att Jonnali legat på latsidan. Tillsammans med Avicii skrev hon I Could Be The One, som ett tag toppade Englandslistan, och i slutet på juli släppte Carly Rae Jepsen sin senaste singel Run Away With Me som hon skrivit ihop med Jonnali. Och de två låtarna är bara exempel på samarbeten, andra artister som fått ta del av Jonnalis expertis är bland annat Charli XCX, Clean Bandit och Rita Ora.

– Det är två olika grejer att skriva till sig själv och åt andra, men jag behöver båda för att känna mig inspirerad. Jag är lite av en periodare, jag sitter och håller på själv ett tag och sen kanske jag åker och jobbar i Los Angeles och då är jag extremt social. Jag trivs i den svart eller vitt-vibben.

Men du är aldrig orolig över att du inte ska klicka när du ska jobba med någon ny?


– Jo, dagen innan är jag skitnervös och tänker att jag inte ens kan skriva en låt. Men väl i studion så släpper det, då är jag som mest hemma och känner mig trygg. Jag skulle liksom hellre skriva en låt med någon än att typ gå på dejt. Det tycker jag är tusen gånger läskigare nuförtiden.

HÄR SER DU NOONIE BAO LIVE PÅ WAY OUT WEST:

GAFFAs vagn (vid Linnéscenen) - 18:00-18:30
Gothenburg Studios - 23:45


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

ANNONCE