Nyhet

7 artister med märkliga hobbyer

Motorsågskonstnären delar lista med schackboxaren.

Tro det eller ej, vissa musiker har faktiskt andra saker för sig än musik. Det finns de som ägnar sig åt praktiska ting, som Eric Clapton som gillar fiske, medan andra odlar mer obskyra intressen, exempelvis Joy Division-trummisen Steven Morris som samlar på pansarvagnar. GAFFA har listat de sju märkligaste och nördigaste intressena i musikvärlden.

7. Rankar doktorer

Corey Taylor är ett stort fan av den brittiska teveserien Doctor Who. I ett avsnitt i senaste säsongen lånar han till och med ut sitt Slipknot-skri till en av seriens antagonister. Han har också rankat alla de tolv doktorerna, och den 13:e omdiskuterade, i en lista som nyhetssajten Music Feeds har satt samman.

 

6. Samlar på salt- och pepparkar


Även om countrysångerskan Miranda Lambert inte direkt är på allas läppar i vår del av världen är hon mycket framgångsrik på andra sidan Atlanten. Så pass att hon knappt har tid över för annat än musik. När hon väl hittar en lucka passar hon på att utöka sin redan ganska hyggliga samling av salt- och pepparkar. Hennes favorit-"shaker", som hon fick av ett fan, är modellerad efter en Chevrolet – anno 1955.


5. Letar arkeologiska fynd

William George Perks junior, mer känd som Bill Wyman, spelade med The Rolling Stones från 1962 till 1993. När han inte turnerar med sitt eget bandprojekt finns det ingenting basisten hellre gör än att leta efter dolda metallföremål med sin metalldetektor. I filmen nedan förklarar Bill hur det hela fungerar, och vilka spännande fynd han har gjort.


4. Karvar trästatyer med motorsåg

Cherie Currie sjöng i The Runaways, som har kallats för världens första tjejbaserade rockgrupp. 1977 lämnade hon bandet för en solokarriär och för den vita duken. Det gick inte särskilt bra för något av projekten. Vad som däremot har gått bra för Cherie Currie är hennes karriär som motorsågskonstnär. Vi skulle kalla henne nördig om det inte var för det där snurrande sågtandade bladet hon har i händerna.


3. Spelar flipperspel

Guns N' Roses och Velvet Revolvers gitarrist Slash har hittat ett utlopp för sin överflödiga energi. Flipperspel. Vid ett tillfälle ska han ha haft huset fullpackat med arkadmaskiner, inklusive åtta flipperspel, ett av dem modellerat efter Guns N' Roses. Slash är också lite av en expert när det kommer till utdöda förhistoriska djur, dinosaurier i synnerhet. Han gillar att ägna sig åt annat än bara sin gitarr, med andra ord.


2. Mördar möbler

Alannah Currie är inte helt olik Cherie Currie. Båda bär samma efternamn och båda titulerar sig konstnärer. Där slutar dock likheterna. Alannah Curie är känd som en tredjedel av synthpopbandet Thompson Twins, där hon sjöng och stod för slagverk. Idag gör hon konst av möbler, som en del av konstkollektivet The Armchair Destructivists. Ofta genom att först förstöra dem och sedan stoppa upp djur inuti dem. Man kan säga att hon testar gränserna mellan stoppning och uppstoppning.


1. Varvar kamsport med schack.

Det är ingen hemlighet att RZA, de facto ledare för hiphop-kollektivet Wu-Tang Clan, är en hängiven schackspelare. Han är dessutom mycket intresserad av kampsportsfilmer. Vad få känner till är att rapparen kontakade FN för att föreslå den obskyra sporten schackboxning som ett sätt för ungdomar i utsatta områden att handskas med våld. Shackboxning är vad det låter som, en kombination av kampsport och schack.


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE