Nyhet

Lucka 10: ''Jag tror jag skedade en pöl med hundpiss''

GAFFAS JULKALENDER: Hugo Randulv (Westkust, Makthaverskan) om årets bästa och sämsta.

Göteborgsbandet Westkust släppte i år albumet Last Forever, och har också hunnit åka på turné i både USA och Europa. Idag öppnar bandmedlemmen Hugo Randulv lucka 10 i GAFFAs julkalender.

Vilken låt kännetecknar 2015 för dig?

– Det är väldigt svårt att välja just en låt. Men en låt som jag lyssnat väldigt mycket på de senaste månaderna är My Suitor med Bernthöler. Det var min kompis Matthias som visade mig den. 


Vilket album kännetecknar 2015 för dig?

Jordan: The Comeback med Prefab Sprout. Egentligen skulle jag kunna välja vilken skiva med dem som helst tror jag. Det är det band som jag tveklöst har lyssnat mest på i år. Djupt förälskad i det bandet.

 
Vilken var din största musikaliska upplevelse 2015?

– Att turnera i USA och Europa med Westkust och Makthaverskan. Har flängt runt som fan i år, men det har varit extremt kul och väldigt spännande! Många ställen man spelat på som man inte kommer att glömma. Bästa spelningen i år var Heinz Hopf på Röset-festivalen.

Vad var värst då?

– Bodde i ett riktigt vidrigt punkhus i Richmond, Virginia när vi spelade där. Det luktade urin och död hund. Vi sov på golvet och jag tror att jag skedade en pöl med hundpiss. Sen så gjorde vi en spelning i Falun som de vägrade betala för. Det var till och med sämre än att skeda en pöl med hundpiss.

Vad betyder julen för dig?

– Helt ärligt så gillar jag varken Kalle Anka eller julmat så mycket. Stort fan av presenter dock. 

Vad önskar du dig i julklapp?

– Att Paddy McAloon släpper ny musik.
 
ANNONCE