Nyhet

’’Hade så mycket tårar i ögonen när jag skrev den’’

LÅT FÖR LÅT: Sakarias guidar oss igenom Atlanten.

I november förra året släppte Sakarias sitt tredje album, men det första som soloartist, Atlanten. Redan som 18-åring startade han skivbolaget Baseline för att skapa en plattform för ny musik och för nya musikskapare.

Efter att ha gjort rap-musik i 15 år så har Sakarias, enligt honom själv, äntligen hittat hur han lättare ska hamna i det där speciella stadiet där musiken skapas. Transportsträckan dit har blivit kortare.

– Jag behöver inte längre skriva en mörk tio minuter lång vers och rappa den för att fånga essensen av någonting, det kan jag täcka i en poplåt på tre minuter istället. Men jag skriver gärna dem ändå, säger Sakarias.


Känns överflödigt att skriva om Atlanten, så Sakarias får ta över och beskriva låt för låt. Och lyssna gärna på skivan samtidigt här på Spotify.

Första Gången På Länge

Det här är den första låten jag någonsin gjort där jag sjunger i hela låten. Inte reflekterat över tidigare, men det gör titeln och känslan ännu starkare kanske.


Allting Nytt Här

Om civilisationen känner jag. Som vanligt fanns det ingen tanke i vad jag skulle göra, låten skrev sig själv som alltid. Men jag tror den handlar om civilisationen, men en förhoppning. Vill verkligen att vi ska vidare, som civilisation. Snabbare än vad vi gör just nu.

Din Låt


Tycker den är enkel, men effektiv vilket jag är glad för. Låten handlar om ingen och alla. Den är till den som tar till sig den. Kanske mer än någon annan riktad till någon lite yngre som precis insett att alla hens unika sidor som setts som svagheter tidigare egentligen är styrkor. Kanske är den till en yngre version av mig själv. Eller nej den är inte till mig. Den är till dig. Det är din låt. Det finns en liten lyric video som jag har gjort tillsammans med Andre Jofre, även den enkel men effektiv, kolla här.

Jag Gråter

Oj. För mycket att säga om den här. Hade så mycket tårar i ögonen när jag skrev den att jag bara kunde säga "jag gråter" upprepande gånger. Det blev också refrängen.


Ett Hus Av Guld

Det här med att gräset alltid är grönare. Fast är det grönare? Eller var det grönare? Eller vad är ens gräset för något? Typ något sådant. Och så älskar jag att sjunga om solnedgången. Sådant vill jag göra helst hela tiden.

Låtsas Som Det Regnar Pengar


En jättemärklig låt egentligen. Låten hette grodperspektiv en stund. För att det där grodperspektivet dyker upp igen. Gillar verkligen stämningen i verserna. Tycker vi fick ett lite speciellt uttryck med autotunen på just denna. Gillar egentligen första versen mest, så äkta känsla i den. Men det finns en del rader i andra versen. Vill någonstans, men det går för långsamt, oväsen i mitt huvud, mediterar konstant. Eller: Blowa upp som han Nobel.

Kelly & Michelle

Är väldigt glad för den här. En av mina favoriter. För mig är den känslan av att vara kär. Och känslan av hösten. De där kvällarna som är svala men så fina och som skickar en tillbaka till alla andra sådana kvällar under samma period under tidigare år.


Feng Shui

Om klassresor bland annat. Inte sådana man gör med skolan utan den andra varianten. När man lär sig uttryck som Feng Shui och dricker champagne som man inte kan uttala namnet på. Om den härliga känslan av att känna att "WE IN THE BUILDNING!", fast där bara är personer som kommer från ett helt annat samhällsskikt förutom du och ditt kompisgäng.

Atlanten


Planeten, Albumet. Allting samlades här tycker jag. Kolla in videon här.

Bellagio

6.28 minuter lång. Rapparen i mig känner nog att jag har lite textmässig show off här ändå. Framför allt extremt mycket känsla som inte går att greppa i den. Är den jobbig eller är den fantastisk? Förmodligen både och. Skönt att ha fått formulera alla dessa tankar också. Kanske någon gammal poet eller filosof som redan gjort det, men det spelar ingen roll för mig för jag har inte läst dem.


Titanic

Om att gå på grund. Tydliga, enkla texter, men desto mer känsla. Vilket så klart är poängen. Texterna är som i princip alltid freestyle, och med det menar jag att alla texter är improviserade de kommer i ett flöde i stunden. Sen går jag ibland in och ändrar vissa ord, men helst inte. Här gjorde jag nog inte det. Vill hellre att det ska kännas riktigt än att det ska låta fint.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


ANNONCE