Nyhet

''Han ska ha varit väldigt peppad på mig''

Idag släpps José Gonzalez nya album och GAFFA passar på att berätta storyn om när Lou Reed kollade in göteborgaren.

Under åren som passerat har allt fler tagit till sig José González musik – och det rör sig inte bara om vanliga Svenssons utan även en hel del världskändisar. På listan över beundrare hittar vi musiker som forne Talking Heads-frontmannen David Byrne, popstjärnan Kylie Minouge och Grammis-vinnande jazzpianisten Robert Glasper. Bland Hollywood-eliten är han också uppskattad. Slumdog Millionaire-stjärnan Dev Patel, Spiderman-skådespelerskan Kirsten Dunst och Brooklyn Nine Nine-komikern Andy Samberg har alla sett honom live. För den blyge göteborgaren har det således blivit en del pinsamma möten men ibland blir han också rejält starstruck – som när en legend stod i publiken på hans spelning på Joe's Pub i New York 2006.

– Det var grymt med Lou Reed. Det var en ganska liten spellokal när han kom och såg mig, och jag blev riktig starstruck. Men tydligen ska han ha varit väldigt peppad på mig. Efteråt fick jag till och med reda på att på hans dator när han dog så fanns min låt How Low med på en spellista. Det är fett att veta.

Idag släpps José Gonzalez nya album Vestiges & Claws och i senaste numret av GAFFA kan du läsa en längre intervju med göteborgaren. Recensionen av skivan hittar du här.


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 

ANNONCE