Nyhet

Här är hjälten från gårdagens Foo Fighters-spelning

Är själv sångare – ''Skulle förmodligen agerat likadant''.

Visserligen var det Dave Grohl som med brutet ben kom tillbaka och fullgjorde gårdagens konsert, men det hade inte gått utan ett stabilt läkarteam. En av gårdagens alla hjältar var ortopeden Johan Sampson, som fick äran att sitta uppe på scen tillsammans med Foo Fighters frontare och fixera hans ben med bara händerna så att Dave Grohl kunde rocka vidare framför dryga 50 000 fans.

När GAFFA kommer i kontakt med honom väljer han att inte kommentera händelsen, men det ska senare visa sig att Johan Sampson själv är musiker – till och med sångare – i ett band från Alingsås. Gruppen går under namnet The Rebel Doc's och trummisen Pierre Stensson berättar om gårdagens händelser.

– Jag kan egentligen inte säga så mycket mer än att Dave Grohl behandlades i Göteborg och Johan hjälpte honom på plats och fixerade skadan. Därför fick Johan sitta på scen. Sedan gipsade de honom så att han kunde fortsätta på kryckor, säger Pierre Stensson till GAFFA.


Han var själv på plats.

– Det syntes ganska väl att Dave Grohl snubblade på någonting och trillade ner. Vad jag uppfattade som i alla fall. Han var ju väldigt taggad. Jag har sett Foo Fighters ganska många gånger, följt dem sedan 1994, och de blir bara bättre och bättre för varje gång.

Pierre Stensson berättar vidare om bandet som han, Magnus Andersson och Johnny Gustafson har ihop med Johan Sampson. Att de planerar att släppa någonting på Spotify i höst och att musiken närmar sig The Cult men med lite klatschigare refränger.


– Vi vill hellre vara ett liveband än ett studioband.

Om ni skulle hamna i samma situation som Foo Fighters igår, tror du att Johan hade agerat på samma sätt som Dave Grohl?

– Jag tror det. Han är ju doktor till yrket och väl medveten om att det inte är helt hälsosamt att spela med brutet ben, men har man 55 000 personer framför sig så gör man det för fansen. Smällen får man ta sedan.


GAFFA uppmanar härmed Foo Fighters och alla andra att kolla in The Rebel Doc's Facebook. Det givna förbandet till Dave & co. när turnén återupptas!

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

ANNONCE