Nyhet

Ian Curtis hem till salu

Joy Division fans misslyckas med att göra huset till museum.

Joy Division-sångaren Ian Curtis sista hem under jordelivet är till salu, huset som han 1980 tog sitt liv i. Huset ligger i Macclesfield, Manchester. Utropspriset ligger på omkring 1 480 000 svenska kronor, enligt The Guardian, och buden är många.

En kampanj bland fansen hade startats för att samla in pengar till att göra hemmet till ett museum, nu visar det sig att fansen har förlorat budgivningen.

– Jag har accepterat att det inte var så troligt att vi skulle få ihop tillräckligt med pengar för att köpa huset, men alla donationer vi har fått än så länge kommer gå till välgörenhetsorganisationen Mind, som arbetar med mental hälsa, till minne av Ian Curtis, säger Zak Davies som organiserade kampanjen till The Guardian.

Ian Curtis led av epilepsi och depression och tog livet av sig i köket i huset som ligger på Barton Street 1980. Sångaren blev bara 23 år. Filmen Control som Anton Corbijn gjorde 2007 spelades även in i huset.

– Planen hade varit att köpa huset, ändra om inredningen så att det skulle se ut som 1970-talet och göra om det till ett museum till minne av Joy Division och Ian Curtis. Köket skulle ingen ha fått gå in i, säger Zak Davies.

Se videon till Joy Divisions Love Will Tear Us Apart.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

p>
ANNONCE