Nyhet

Kultförklarat svenskt 90-talsband tillbaka

Samarbetar med omtalad aktivist och rappare – hör ny låt.

Vi har under den senaste tiden rapporterat om att 90-talsakterna Yvonne och Brainpool återvänder till musikscenen. Näst på tur står Garmarna. En grupp som gjorde succé världen över under 90-talet med sin mix av svensk folkmusik, electronica och pop. 6 november är bandet återigen aktuellt med singeln Över Gränsen, det första skivsläppet på 14 år. Men singeln kan höras redan här och nu, lite längre ner i artikeln. Låten gästas av den omskrivna rapparen och aktivisten Maxida Märak.

– Jag har lyssnat på Garmarna sedan jag var liten och har alltid tyckt att de varit feta, med ett eget sound. Därför känns det extra roligt att göra ett samarbete med dem idag, säger Märak, i ett pressmeddelande.

Singeln är det första smakprovet från bandets kommande fullängdare 6, som släpps i början av 2016.


– Med Över Gränsen ville vi koka ned vår egen historia, musikaliskt, till en extremt tydlig, komprimerad kraft. Musiken är rå, stram och ger tyngd åt Emmas och Maxidas sammanbitna betraktelser över en historia och samtid där våra gränser hela tiden skapar motsättningar, säger Stefan Brisland-Ferner i Garmarna.

Garmarna har tidigare släppt fem album, är flerfaldigt Grammis-nominerade och vann även en Grammis i kategorin Årets folkmusik för albumet Guds Spelemän 1996. De har toppat listor i USA, Frankrike och Sverige, blivit belönade med guldskiva i Sverige och en Impala Award i Europa och har turnerat världen över, samt prytt omslaget till amerikanska Billboard Magazine.

Hör Över Gränsen här:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE