Nyhet

GUIDE: Helgens konsertmåsten

Funderar du på vad som händer i helgen? Vi vet.

Vad har tre björnar gemensamt med en sångerska som blir nervös "inför minsta lilla", en 27-åring från Salem och en duo som har skrivit låtar till artister som Katy Perry och Britney Spears? Svaret: De är alla en del av helgens konsertmåsten. Så välj ut en favorit (eller två) och omfamna helgen på bästa vis, med en riktigt bra spelning.

MELISSA HORN

"Det kommer säkert bli en prövning på massa sätt, men mest är jag nog rädd att jag har glömt hur man gör. Det var ett och ett halvt år sen sist. Men det ska bli skönt att få en påminnelse om vad jag egentligen sysslar med, och framför allt ska det bli underbart att få träffa er igen", skriver Melissa Horn på sin hemsida om sina kommande 50 spelningar.

Den 28-åriga sångerskan, aktuell med albumet Jag Går Nu, början turnén med fem spelningar i huvudstaden innan hon nästa vecka intar Stora Teatern i Göteborg.

Södra Teatern, Stockholm, fredag till söndag 5-7 februari

ERIK HASSLE

Det var nog ingen som missade Erik Hassles genombrott med låten Hurtful 2009. Sju år senare har sångaren hunnit med en hel del: fyra album, en grammis för årets nykomling och en flytt till Los Angeles är bara en del. Hassles flytt till stjärnornas stad gör det av ännu större vikt att inte missa hans spelningar när de väl sker i Sverige. Denna fredag är ett sådant tillfälle för då intar Hassle Faschings scen i Stockholm, med sig i bagaget har sångaren sina senaste singlar No Words och Natural Born Lovers.

Fasching, Stockholm, fredag 5/2

TEDDYBEARS

Är du sugen att lyssna på musik influerad av reggae och dancehall? Då ska du gå på någon av Teddybears spelningar i helgen. Gruppen som har funnits sedan 1991 är superaktuella med albumet Rock On som släpptes i slutet av januari. Ett album som enligt GAFFAs recensent doftar Jamaica och Karibien, och vem behöver inte lite sol och party i ett mulet februari? Vill du dansa till Teddybears i helgen kan du göra både på Liljan i Borlänge och på Pustervik i Göteborg.

Restaurang Liljan, Borlänge, fredag 5/2

Pustervik, Göteborg, lördag 6/2

GALANTIS

Svenska Galantis har blivit ett namn att räkna med även på den internationella housescenen. Den elektoniska houseduon bildades 2012 av Christian Karlsson, en del av Miike Snow, och Linus Eklöw, mer känd under namnet Style of Eye. Galantis har enbart en Sverigespelning inplanerad i år så vill du inte gå miste om pulserande beats, skimrande synthar och gigantiska refränger i låtar som Runaway (U&I) och Peanut Butter Jelly bör du planera in en lördagkväll på Münchenbryggeriet.

Münchenbryggeriet, Stockholm, lördag 6/2

Missa inte heller:

FREDAG 5 FEBRUARI

ADRIAN LUX

Ritz, Örebro

TITIYO

Babel, Malmö

ICONA POP

Nöjesfabriken, Karlstad

DAUGHTER

Debaser Medis, Stockholm

MAJA FRANCIS

Debaser, Stockholm

ANNA VON HAUSSWOLFF

Kulturens hus, Luleå

LÖRDAG 6 FEBRUARI

LITTLE JINDER

The Crypt, Linköping

FRANCIS

Bergstenskagården, Falun

MATOMA

Debaser Medis, Stockholm

SÖNDAG 7 FEBRUARI

BO KASPERS ORKESTER

Rival, Stockholm

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE