Nyhet

GUIDE: Veckans konsertmåsten

Vilka av dina favoritartister äntrar scenen denna vecka?

Vad har tre björnar gemensamt med en sångerska som blir nervös "inför minsta lilla", en 27-åring från Salem och ett brittiskt popband? Svaret är: De är alla en del av veckans konsertmåsten. Så välj ut en favorit (eller två) och omfamna resterande vecka på bästa vis, med en riktigt bra spelning. 

SUEDE

2013 bröt det legendariska britpopbandet Suede en elva år lång tystnad genom att släppa albumet Bloodsports. I år kom äntligen albumets uppföljare Night Thoughts och de goda nyheterna tar faktiskt inte slut där, för bandet är även Sverigeaktuellt. På onsdag genomför Suede en exklusiv spelning på Cirkus i Stockholm. En spelning där bandet kommer att spela hela det nya albumet med tillhörande film som backdrop under första delen, för att sedan gå över till att spela blandat material under den andra halvan av spelningen. Den unika konserten sker på Cirkus i Stockholm.


Cirkus, Stockholm, onsdag 3 februari

MELISSA HORN

"Det kommer säkert bli en prövning på massa sätt, men mest är jag nog rädd att jag har glömt hur man gör. Det var ett och ett halvt år sen sist. Men det ska bli skönt att få en påminnelse om vad jag egentligen sysslar med, och framför allt ska det bli underbart att få träffa er igen", skriver Melissa Horn på sin hemsida om sina kommande 50 spelningar. 


Den 28-åriga sångerskan, aktuell med albumet Jag Går Nu, början turnén med fem spelningar i huvudstaden innan hon nästa vecka intar Stora Teatern i Göteborg.

Södra Teatern, Stockholm, onsdag till söndag 3-7 februari

ERIK HASSLE


Det var nog ingen som missade Erik Hassles genombrott med låten Hurtful 2009. Sju år senare har sångaren hunnit med en hel del: fyra album, en grammis för årets nykomling och en flytt till Los Angeles är bara en del. Hassles flytt till stjärnornas stad gör det av ännu större vikt att inte missa hans spelningar när de väl sker i Sverige. Denna fredag är ett sådant tillfälle för då intar Hassle Faschings scen i Stockholm, med sig i bagaget har sångaren sina senaste singlar No Words och Natural Born Lovers.  

Fasching, Stockholm, fredag 5/2

TEDDYBEARS


Är du sugen att lyssna på musik influerad av reggae och dancehall? Då ska du gå på någon av Teddybears spelningar i helgen. Gruppen som har funnits sedan 1991 är superaktuella med albumet Rock On som släpptes i slutet av januari. Ett album som enligt GAFFAs recensent doftar Jamaica och Karibien, och vem behöver inte lite sol och party i ett mulet februari? Vill du dansa till Teddybears i helgen kan du göra både på Liljan i Borlänge och på Pustervik i Göteborg.

Restaurang Liljan, Borlänge, fredag 5/2

Pustervik, Göteborg, lördag 6/2


Missa inte heller:

ONSDAG 3 FEBRUARI

SEINABO SEY


Gävle Konsterthus, Gävle

SKENET 

Lärarhuset, Umeå


PETRA MARKLUND

Lorensbergsteatern, Göteborg

TORSDAG 4 FEBRUARI


ISON & FILLE

Ice Bar, Sälen

BACKYARD BABIES


Bygget, Åre

FREDAG 5 FEBRUARI

ADRIAN LUX


Ritz, Örebro

TITIYO

Babel, Malmö


ICONA POP

Nöjesfabriken, Karlstad

DAUGHTER


Debaser Medis, Stockholm

MAJA FRANCIS

Debaser, Stockholm


ANNA VON HAUSSWOLFF

Kulturens hus, Luleå 

LÖRDAG 6 FEBRUARI


LITTLE JINDER

The Crypt, Linköping

FRANCIS


Bergstenskagården, Falun

GALANTIS

Münchenbryggeriet, Stockholm


MATOMA 

Debaser Medis, Stockholm

SÖNDAG 7 FEBRUARI


BO KASPERS ORKESTER

Rival, Stockholm

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


ANNONCE