Nyhet

Kollektiv lyfter orättvisor och negativa normer

VIDEOPREMIÄR: Vo PAM – Background Noise

Allt startade som ett kollektiv av kvinnliga artister 2014. Kollektivet övergick till en samlad styrka under bandnamnet Vo PAM. De fyra medlemmarna Amanda Mair, Fanny Heikman, Pernilla Söderblom och Kerstin Ljungström lyfter orättvisor och negativa normer i texterna. Lyriken kretsar såväl kring problematiken som kvartetten stöter på i en mansdominerad bransch, som till förtryck och diskriminering. Allt emballeras med en pompöst sound genom ett drömskt filter.

Under kollektivets första år som band inkluderades bland annat spelningar på Putte I Parken och Peace & Love. Gruppen har ett tydligt mål att beröra och informera lyssnaren, men Vo PAM:s vision är också att inspirera yngre tjejer till att ta steget och starta band.

Den 9 mars vankas det releasefest för debut-EP:n, som följer upp debutsingeln Background Noise som släpptes förra året. Festen tar plats på Obaren i Stockholm och kommer att bjuda på ett liveframträdande.

Men först har GAFFA äran att bjuda in till en virtuell releasefest för videon till singeln Background Noise som handlar om jämställdhet.
Vo PAM-medlemmen Pernilla Söderblom står som kompositör. Musikern har även varit med och producerat låten tillsammans Tom Söderblom och bandkollegan Amanda Mair.

Fredagspeppen:

Videon är gjord av Jonathan Lewald och Vera Lanå-Bolin.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

ANNONCE