Nyhet

Stjärnan stäms på 18 miljoner av sitt skivbolag

Har inte uppfyllt kraven.

Först lämnade Rita Ora i december in en stämningsansökan mot sitt skivbolag Roc Nation, nu blir hon själv stämd. Sångerskan ansåg att hennes kontrakt gick emot lagen i Kalifornien, samt att det är ogenomförbart att uppfylla, rapporterar The Independent.

Enligt Ora var skivbolaget mycket intresserade och stöttande av henne när hon först skrev kontrakt som 18-åring, 2008. Men att intresset senare planade ut när de som stod bakom Ora på bolaget slutade, och hon inte längre hade en relation till någon på Roc Nation. 

Roc Nation menar att Ora inte uppfyllt kraven i sitt kontrakt, som bland annat innehöll att hon skulle producera fem studioalbum. Än så länge har sångerskan släppt ett album, Ora 2012. Enligt Roc Nation har de investerat miljoner i att marknadsföra sångerskan, samt ge henne den musikaliska guidning som lett till hennes nuvarande framgång och kändisskap.


Rita Ora har också argumenterat för att hennes musik inte ska distribueras av Sony, som står bakom Roc Nation, på grund av företagets byte av partners till Universal under 2013. Oras advokat, Howard King har till Page Six sagt: "Vi tror att det är Sony Music, Roc Nations distributör, som har begärt av bolaget att stämma sångerskan för att försöka bevara deras möjliga rättigheter under pågående upplösning av kontraktet".

"Jay Z har personligen lovat Rita Ora total frihet fån sitt kontrakt med skivbolaget. Detaljerna kring det hela håller nu på att sammanställas" säger Howard King.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


ANNONCE