Nyhet

Efter våldtäkterna – Mumford & Sons bojkottar Bråvalla

"Vi kommer inte att spela på den här festivalen igen ..."

I ett meddelande på Mumford & Sons officiella Facebook-sida reagerar bandet starkt på de sexuella trakasserier och våldtäkter som skedde under Bråvalla Festival. De hälsar bland annat att "Vi kommer inte att spela på den här festivalen igen förrän vi får det bekräftat från polis och arrangör att de gör något för att ta tag i vad som verkar vara en hemskt hög kvot av sexuellt våld."

Läs gruppens meddelande i sin helhet:

"We're appalled to hear what happened at the Bravalla Festival last weekend. Festivals are a celebration of music and people, a place to let go and feel safe doing so. We're gutted by these hideous reports.

We won't play at this festival again until we've had assurances from the police and organisers that they're doing something to combat what appears to be a disgustingly high rate of reported sexual violence.

M, W, B & T"

Om händelserna skrev festival-arrangören FKP Scorpio under söndagen följande i ett pressmeddelande:

"De kränkningar av personers utrymmen och kroppar som skett gör oss mörkrädda, förtvivlade och förbannade. Det här är saker som inte ska behöva hända någon, någonstans, någonsin. Vi fortsätter att utveckla vårt säkerhets- och trygghetsarbete i dialog med polis och säkerthetstjänst, och det är ett arbete som aldrig vilar eller tar sluVi fortsätter att utveckla vårt säkerhets- och trygghetsarbete i dialog med polis och säkerthetstjänst, och det är ett arbete som aldrig vilar eller tar slut."

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE