Nyhet

Mumford & Sons hintar om ett nytt album

Marcus Mumford berättar att han har nya låtar som är redo att spelas in.

Marcus Mumford har hintat ett nytt album med sitt band Mumford & Sons, fyra år efter deras senaste skiva Delta, rapporterar NME

Mumford turnerar just nu med sitt debutsoloalbum, och berättade mer om den skivan på Sunday Today med Willie Geist i söndags. I ett klipp från intervjun pratar han om att göra ett nytt album med sina bandkamrater och säger:

– Nästa grej är verkligen att komma in i rummet med killarna i bandet och börja spela låtarna vi har skrivit. Jag har skrivit en hel del grejer som är redo att spela in. Och sedan gör vi skivan, åker på turné och gör det vi älskar.

Se klipp från intervjun nedan.

Tidigare under turnén av hans solospelningar så välkomnade Mumford sin bandkollega Ben Lovett i Kansas City för att framträda två av bandets låtar; I Will Wait och Ditmas från deras album Babel från 2012 och Wilder Mind från 2015.

Sedan bandets senaste album och turné har bandets Winston Marshall lämnat efter en tweet som hyllade den kontroversiella journalisten Andy Ngos bok Unmasked: Inside Antifa’s Radical Plan To Destroy Democracy.

I det nu raderade inlägget skrev Marshall att boken var "viktig" och beskrev Ngo som en "modig man". Efter att ha tagit en intern paus från gruppen efter kritiken, lämnade han officiellt bandet i juni 2021.

LÄS OCKSÅ: "Ny forskning om musiksmak och anknytning"

ANNONCE