Nyhet

Jocke Åhlund om Jake Bugg-mötet: "Jag gav honom lite weed"

Britten pratar om ett inspirerande möte i Stockholm.

I det nya numret av GAFFA har vi pratat med albumaktuelle Jake Bugg. Han berättar bland annat om hur han i arbetet med On My One som släpps den 17 juni, tillbringade lite tid i Stockholm, och träffade Jocke Åhlund från Teddybears. De två hade ett kortare möte på några timmar som inte resulterade i någon musik, men väl inspiration och en förhoppning om att kanske få göra något ihop i framtiden. Jocke Åhlund berättar för GAFFA om mötet:

– Han var i studion, vi träffades och lyssnade på lite grejer och snackade musik typ. Han spelade lite grejer för mig när han var här, och han är ju en duktig kille liksom. Ju råare det är desto bättre blir hans musik. Det bästa är när det bara är han och en gitarr. Men vi kom aldrig längre än så. Jag tror han bara hade en dag på sig, så vi tänkte väl att det kan vara kul att träffas ändå, och kanske göra något senare.

Åhlund säger att det såklart är kul att höra att Jake Bugg blev inspirerad av mötet, men att han är osäker på var inspirationen egentligen kom ifrån.


– Jag vet inte, jag gav honom lite weed som jag bara hade stående här i en burk. Jag röker inte själv så han fick den av mig. Det kanske är den inspirationen han pratar om …

Mer om Jake Bugg och hans kommande album On My One kan du läsa i GAFFAs juni-nummer som finns ute nu, där 22-åringen från Nottingham pratar om sin ständiga utveckling och vad han vill göra mer än musik.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


ANNONCE