Nyhet

Kraftwerk-spelning i fara på grund av synthförbud

Väntar på besked från domstol.

Kraftwerks spelning i Buenos Aires kan bli inställd. Varför det, tänker ni. Jo, staden har nämligen infört ett förbud mot elektronisk musik-evenemang. Låter som ett skämt men, bland annat Residentadvisor rapporterar om den här historien. 

Bandet var helt inställda på att ta med sig hela sin 3D-show till konserten den 23 november, men nu är frågan om argentinarna får ta del av synthikonerna över huvud taget. Det var efter händelsen när fem personer dog i följderna av en överdos på festivalen Time Warp Argentina i april som borgmästare Horacio Rodriguez Larreta införde förbudet.

En föreståndare för stadsstyrelsen säger till den Argentiska tidningen Clarín att de inte kan ge tillstånd till konserten.


– Även om det kanske inte är en musikfestival innehållande dans i traditionell mening, så gäller fortfarande förbudet eftersom bandet "använder synthar eller samplers som främsta instrument."

Arrangören Move Concerts reagerar starkt mot det förmodade beslutet.

– De använder synthar, men vad vi erbjuder är av annat format. Det är en konsert som är öppen för allmänheten och som pågår mellan en och en halv till två timmar.


De har skickat en vädjan till stadsstyrelsen och lokal domstol och väntar nu på svar. 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE