Nyhet

GUIDE: Här är augustis viktigaste konserter

GAFFA.se – Allt om musik.

Seinabo Sey 

En av Sveriges största röster har växt ut till att bli en av Sveriges allra största stjärnor. I slutet av sommaren gör Seinabo Sey också en hel radda spännande spelningar. Från Way Out West till Gröna Lund, från Urkult till Dalhalla – det är varken små eller blyga direkt. Det är högst välförtjänt dessutom.

27/7 – Skellefteå, Nordanå.


2/8 – Ulricehamn, Uport.

3/8 – Näsåker, Urkult.

9/8 – Göteborg, Way Out West.


14/8 – Malmö, Malmöfestivalen.

16/8 – Rättvik, Dalhalla.

23/8 – Stockholm, Gröna Lund.


24/8 – Jönköping, Kick Off Festival.

Primal Scream

När de brittiska legendarerna väljer att bara göra en spelning i Sverige under sommaren 2019, ja då väljer de att bege sig till Östersund. Och det är väl inget konstigt med det, för Storsjöyran är ju en tillställning man gärna befinner sig på – oavsett om man heter Bobby Gillespie eller ej.


2/8 – Östersund, Storsjöyran.

Bröderna Winnberg & Amanda Bergman

Pontus, Petter och Amanda har tillsammans bandet Amason. Men det finns ju en hel del andra musikaliska framgångar för nämnda trio – från soloprojekt till Miike Snow och hits som låtskrivare. Vad de tre tänker framföra när de kör en specialspelning på idylliska festivalen Lidelsen har vi dock ingen aning om.


2/8 – Nävekvarn, Lidelsen.

Pink

Det går väl knappast att påstå att Pink är på någon form av karriärsmässig peak men det förringar inte heller alla hits och framgångar hon haft genom åren. Så, varför inte gå i nostalgins fotspår och lev livet fullt ut ett par timmar? Det lär bli sprudlande, hitsäkrat och glatt! Ses vi i vimlet?


3/8 – Stockholm, Tele2 Arena.

Whitney

Whitney, ett hippt Lasse Stefanz. Då tänker vi kanske inte i första hand på att det går att dansa mysnära den där man håller lite extra kär till båda banden, utan att båda har sjungande trummisar. En stor skillnad är att Whitney är på topp musikaliskt och det kommer bli finfint att återse gänget igen.


5/8 – Stockholm, Debaser.

6/8 – Göteborg, Pustervik.

Ludovico Einaudi


Kalkstensbrottets fantastiska konsertplats firar 25 år och har under sommaren bjudit på en rad fantastiska spelningar med band som New Order, The National, Iggy Pop och så vidare. Men när sommaren börjar lida mot sitt slut bjuds det på ännu en höjdpunkt: stjärnpianisten Ludivco Einaudi. Lär bli stämningsfullt.

9/8 – Rättvik, Dalhalla.

Ava Max


Över 600 miljoner streams. Det är vad amerikanska Ava Max dragit in på sin första superhit Sweet But Psycho som toppade singellistor i halva Europa när det begav sig 2018. Sedan dess har hennes framgångsvåg fortsatt att välla fram och det är inte orimligt alls. Gröna Lund kommer bli ett nytt succéstopp!

14/8 – Stockholm, Gröna Lund.

Marie Davidson


Sweat, sweat to be a winner. Det är Davidsons ledord från senaste – helt underbara – plattan som är helt överfylld av dansant musik. Allt tyder på att det kommer bli en hejdundrande fest på Debaser. Det lär bli svettigt, göttigt, grymt, fantastiskt. Ja ni förstår ju själva: missa inte det här!

17/8 – Stockholm, Debaser.

Hozier


“Take me to church”, sjöng Andrew Hozier-Byrne om, och om, och om igen och blev lite oväntat en superstjärna. Många har väl kanske missat hans andra alster men det finns mer än bara en jättehit. Så, om du bara är det minsta intresserad av Hozier och hans fantastiska röst: ta dig till Djurgården!

20/8 – Stockholm, Gröna Lund.

Fågelle & Peder Mannerfelt


Vi vet knappt var Tjärö ligger, men festivalen PLX låter onekligen högintressant med bokningar som GAFFA-favoriten Fågelle och Fever Ray-kopplade producenten Peder Mannerfelt. Vi känner spontant att det vore väldigt dumt att missa den här festen om man så bara råkar vara inom ett hyfsat köravstånd!

22/8 – Karlshamn, PLX: Tjärö.

Hatari


För bara ett par månader sedan hade nog väldigt få koll på Hatari, bara de mest inbitna inom subgenrer runt bodysynt visste vilka islänningarna var. Men så vann de Islands uttagning till Eurovision och ställde till med show i finalen. När de nu kommer till Stockholm är spelningen redan utsåld. Kul!

29/8 – Stockholm, Nalen.

31/8 – Göteborg, Brewhouse.


Kraftwerk

Ett av få band där det, åtminstone i teorin, inte spelar någon roll vilka medlemmar som står på scen. Visst hade man velat ha åtminstone både Ralf och Florian där, men “robotarna” som numer fyller upp tre par skor funkar helt okej. Och resten är ju alltid världsklass. Legendarklass. Ett “must see”.

30/8 – Göteborg, Liseberg.


ANNONCE