Nyhet

Makthaverskan släpper album och drar på turné

GAFFA.se – allt om musik

Makthaverskan laddar om för nytt album och turné. Ett album som följer upp 2013 års II och mycket har hänt sedan dess. Bandet har kommit att bli en internationell angelägenhet.
 
När II kom fick Makthaverskan en hel del uppmärksamhet i Sverige, med helsidor i de flesta svenska dagstidningar, rotation på P3 med ett par låtar, och gjorde en handfull spelningar i Sverige det året, bland annat på festivaler som Way Out West och Popaganda samt sålde slut Pustervik i Göteborg ett par gånger och även Debaser Medis.
 
 
Året efter, 2014, slog det helt plötsligt till internationellt. Skivan släpptes i USA via det kreddiga bolaget Run For Cover, och Makthaverskan gjorde ett par månadslånga turnéer i USA och Kanada, på viktiga festivaler som SXSW och CMJ, och en Europaturné. 2015 släppte de även singeln Witness
 
Sedan dess har det varit rätt tyst om bandet, förutom några ströspelningar här och där. Men nu är Makthaverskan tillbaka med full kraft! Nya albumet III släpps den 13 oktober via Luxury, och efter det åker de ut på Sverigeturné i höst, och utomlands i vår.
 
På förra skivan var Makthaverskan fem personer, på den här är de bara fyra, efter att Gustav Data inte är med i bandet längre. 
 
– Det tog fyra år att göra den här skivan, på grund av långa turnéer, en av bandmedlemmarna slutade, Maja bodde utomlands ett år, och lite andra anledningar. Livet kom emellan. Men det har varit värt väntan, hälsas det i ett pressmeddelande.
 
 
Här ser du Makthaverskan i höst:
 
Stockholm, Debaser Strand 2 november
Malmö, Moriska Paviljongen 4 november
Köpenhamn, Vega 5 november
Göteborg, Pustervik 24 november
 
Lyssna på senaste singeln:

ANNONCE