Nyhet

Efter år av tystnad – Oskar Linnros på sommarturné

Här kan du se honom i sommar.

Med det sjufaldigt Grammisnominerade albumet Vilja Bli startade Oskar Linnros den våg av euforisk soul på svenska som kom efter, och med den platinasäljande uppföljaren Klappar och Slag ritade han återigen om kartan för svensk musik.

För knappt en månad sedan presenterade Oskar Linnros Väntar – hans första egna släpp på fyra år. Väntar är det första i raden av släpp under det kommande året och är en samling låtar om gränslöshet, om att övervinna rädslan för nyhetssändningarnas katastrofer och att hitta en plats i en stängd värld. Vi hör en Oskar Linnros i sitt livs form – på en tron av driven orkestral pop, mångbottnade texter och stilrena melodier.

I sommar åker Oskar Linnros på sin första turné på tre år. Den nio stopp långa resan inleds på Uddevalla Solid Sound den 17 juni, kröns på Way Out West den 12 augusti och avslutas stort den första helgen i september med spelning på hemmaplan, på Popaganda i Stockholm.

– Jag märker att de gamla låtarna fortsatt tala till folk medan jag varit tyst. Men efter att de nya låtarna släppts har jag märkt att jag kommit närmare de som lyssnar, som att jag äntligen nått fram. Nu väntar jag bara på att få mötas på riktigt, sjunga se folk i ögonen, berättar Oskar Linnros i ett pressmeddelande.

Turnédatum:

17 juni – Uddevalla Solid Sound
1 juli – Västerås, Västerås Cityfestival
7 jui – Båstad, Summer On Festival
8 juli – Oskarshamn, Latitud 57
26 juli – Piteå, Kitteltältet
4 augusti – Karlskrona, Skärgårdsfest
12 aug – Göteborg, Way Out West
18 aug – Malmö, Malmöfestivalen
2 sep – Stockholm, Popaganda

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE