Nyhet

Oskar Linnros släpper första samlingen låtar på fyra år – lyssna här

Tillbaka med fem nya låtar.

2017 är året då Oskar Linnros enligt honom själv ”tänker säga allt”. I april släpptes Psalm För Skolgårdar. Idag släpps Väntar, en samling nya låtar som det första i raden av släpp under det kommande året. Väntar följs upp med en sommarturné med stora festivalbokningar som till exempel Way Out West, Popaganda och Malmöfestivalen.

De senaste årens kompakta tystnad som artist har ägnats åt att skapa hundratals nya solo-skisser i den egna studion Dundra. Men denna gång har ett dogmatiskt förhållningssätt till omvärlden funnits genom hela processen:

– Jag har gjort ett experiment av att vara tyst och osynlig, både privat och som artist. Inte tagit plats, inte postat saker, bara läst, tittat och absorberat. Strömmen av åsikter som sköljer in i telefonen dygnet runt skapar en massa förvirrande känslor. Så istället för att vädra mina egna åsikter har jag velat bära runt på den känsla av förvirrad desperation som jag och folk runt omkring mig upplever. Sen har jag försökt översätta de känslorna till ackord, ljudvärldar och texter, säger Oskar i ett pressmeddelande. 


Tematiken återfinns bland annat i singeln Bäst. Oskar berättar:

– Texten kom från ingenstans när jag stod och lagade mat och kollade på Skam säsong 1. ”Du må stole på meg” säger karaktären Jonas till Eva. Hon tror att Jonas träffat nån annan. ”Du måste lita på..”, - jag mindes nånting från en diktsamling och googlade Tomas Tranströmers Schubertiana

”Så mycket vi måste lita på för att kunna leva vår dagliga dag utan att sjunka genom jorden! 
Lita på snömassorna som klamrar sig fast vid bergssluttningen ovanför byn.    
(…) Lita på hjulaxlarna som bär oss på motorleden mitt i den trehundra gånger förstorade bisvärmen av stål.”


Jag tänkte "vad skulle vi behöva bli för att våga lita på nånting i olyckskorparnas tid 2017?" Bäst, I guess. 

Lyssna på låtarna här:


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE