Nyhet

PREMIÄR: Björns Vänner ger dramatiskt berättande i fickformat

Se videon här och var med och bestäm vilka låtar som ska vara med på den kommande vinylsamlingen.

Björns Vänner la grunden till sin existens redan i mitten av 2000-talet med låtar som bland annat Åkrar Och Himmel och Vad Ska Jag Med Ett Foto På Dig? där sångaren och låtskrivaren Richard Schicke då, som nu, briljerar i one-liners.

Bandet la aldrig av och 2014 släppte de, efter en viss tids frånvaro, albumet Ni Har Stulit Våra Drömmar med bland annat låten Print Screen. Nu är det dags igen för ny singel. 1 juni kommer dubbelsingeln Dåliga Förlorare / Sista Spiken och idag har vi premiär för videon till Sista Spiken. Se videon ovan.

Stort fokus läggs vid texten i låten, vilket märks i videon där vi kan följa varenda textrad. Enligt bandet är singeln ett vidare försök till dramatiskt berättande i fickformat.

– Vi har sympati för casuallyssnaren som kanske tycker att det ibland går lite hastigt förbi, men vi ska alltså hinna med att etablera motsättningar, låta huvudaktörer mötas, ställa konflikter på sin spets och ändå ha tid med körefterspel, feta solon och dylikt. Så till er som anser att snickarna är för endimensionella eller hade velat ha en mer detaljerad miljöbeskrivning inifrån flygplanet kan vi bara be om ursäkt, säger Richard Schicke till GAFFA.

– Sista Spiken består av ögonblicksbilder ur ett socialt sammanbrott och slutar i försupen förnedring, möjligen upplättad av att en massa människor sjunger "la-la-la-la", även om de låter spefulla.

Björns Vänner kommer dessutom att ge ut en vinylsamling inom en snar framtid – vilka låtar som ska vara med bestäms av bandets fans. För att få vara med och bestämma vilka låtar som ska komma med på samlingen går du in här och skriver in tio låtar samt några motiveringar. Det finns en stor chans att din motivering kommer med på vinylomslaget. 


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE