Nyhet

GUIDE: Helgens konsertmåsten – från svensk punk till Seattle-indierock

Detta ser vi fram emot.

KSMB

KSMB ger sig ut på vägarna igen. Legendarerna återförenades för en konsert på Bråvalla i fjol, och det verkar ha gett mersmak. under denna vår åker de ut på en åtta datum lång turné! Med sig har de även Sixten Redlös, Sir Reg och Matriarkatet. Nu på torsdag öppnar turnén i Malmö för att sedan besöka Lund, Norrköping, Stockholm, Örebro, Huskvarna, Linköping och avslutas i Göteborg. Första gången KSMB gav sig ut på vägarna var 1979 och nu, 37 år senare, besöker punkikornerna i bandet nästan samma städer igen. KSMB har alltid sett sig som ett kollektiv helt utan stjärnor och divor. Kollektivet har alltid gått före individerna. KSMB har genom året haft cirka 20 olika medlemmar. 2017 blir den tionde upplagan av KSMB och består av: Jugglo Wall, trummor, ny medlem Sulo Karlsson, gitarr, ny medlem Poppe Schubert, bas Mats Larson, gitarr Michael Alonzo, sång typ eller liknande Steppan Guiance, sång typ eller liknande.

Mejeriet, Lund, fredag 10 mars


Arbis, Norrköping, lördag 11 mars

Amanda Bergman

Från familjens piano hemma i Dalarna till världsturnéer med både First Aid Kit och Tallest Man On Earth. 2012 var Amanda Bergman med och startade det Grammisbelönade bandet Amason. Nu är hon tillbaka som soloartist, och med albumet Docks och nya EP:n Flickering Lights i ryggen åker hon ut på en Sverigeturné som besöker Palladium i Malmö den ikväll.


Palladium, Malmö - fredag

Band Of Horses

Ledda av sångaren och låtskrivaren Ben Bridwell har bandet nått en stor publik med sin blandning av indierockgitarrer, varma countryballader och tungt 70-talssväng. Band of Horses är ett genuint amerikanskt band som likt My Morning Jacket och Wilco förvaltar arvet från Gram Parsons och Tom Petty and the Heartbreakers och förenar det med en modernare attityd. Det har resulterat i hits som The Funeral, Is There A Ghost och Laredo. När bandet spelade på Malmöfestivalens stora scen 2010 uppgick publiken till 20 000 personer. Den 10 mars 2017 kommer de till konsertsalen på Malmö Live för att ge en konsert inför sittande publik. Med sig har de senaste albumet Why Are You Ok.


Malmö Live - fredag

ANDRA KONSERTMÅSTEN I VECKAN

DRIVE-BY TRUCKERS


Pustervik, Göteborg - fredag

PARHAM, CLEO, ADAM TENSTA, LILLA NAMO, BRODER JOHN, ZACKE, MASH UP INTERNATIONAL, DANIEL BOYACIOGLU, FILLE, LIBAN MFL

Debaser Strand, Stockholm - fredag


MAYBE CANADA

Pustervik, Göteborg - fredag

MARCUS & MARTINUS


Scandinavium, Göteborg - fredag

TOMAS ANDERSON WIJ

Vasateatern, Stockholm - fredag


Vasateatern, Stockholm - lördag (15:00)

Vasateatern, Stockholm - lördag (20:00)

SABATON


Sparbanken Skåne Arena - lördag

THOMAS STENSTRÖM

Katalin, Uppsala - lördag


RYAN O’ REILLY

Allhelgonakyrkan, Stockholm - lördag

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


ANNONCE