Nyhet

Flera album tas bort efter artistens trakasserier

GAFFFA.se – allt om musik

I kölvattnet efter anklagelserna mot Matt Mondanile om sexuella trakasserier har nu flera album tagits bort ifrån Spotify, Tidal och Apple music. 

Anklagelserna mot den tidigare Real Estate-gitarristen och Ducktails-frontmannen Matt Mondanile har fått stor uppmärksamhet den senaste tiden. Ett antal kvinnor, bland annat artistkollegan Julia Holter har kommit med berättelser om övergrepp. Mondanile själv har uttalat sig och erkänner ”olämpligt beteende” samt att ha utnyttjat sin roll som musiker. Men att de specifika anklagelserna inte stämmer. 

LÄS OCKSÅ: Så får du extremt bra ljud i Spotify

Nu kan Pitchfork rapportera att ett antal Ducktails-album har tagits bort från streamingtjänsterna Spotify, Tidal och Apple Music efter anklagelserna om sexuella trakasserier. Enligt Pitchfork är det musikdistributören The Orchard som tagit ner albumen, men nätsajten har ännu inte lyckats få någon kommentar från varken skivbolaget Domino Records, eller The Orchard. 

Blev sparkad från bandet

Matt Mondanile var med och bildade indiebandet Real Estate 2008, men lämnade gruppen 2016 med anledning att han ville satsa på sitt soloprojekt Ducktails. De senaste veckorna har det dock framkommit att han fick sparken från bandet.

I en artikel i det amerikanska magasinet Spin avslöjades det vad som egentligen låg bakom splittringen, nämligen påståendena om "oacceptabelt beteende mot kvinnor" och sexuella trakasserier. Tidningen kom sedan ut med en stor uppföljningsartikel där flera kvinnor berättade om övergrepp och händelser som involverade Mondanile. 

Matt Mondanile kom därefter med ett uttalande via sina advokater där han bad om ursäkt till alla som utsatts för hans beteende, och att han tar ansvar för "olämpligt uppförande". Dessutom stod: ”Mycket av det som skrivs och pratats om är fel och kränkande” och ”det finns två sidor av historien”.

LÄS OCKSÅ: Nick Cave får hård kritik för kommande konsert

I samma uttalande stod också att Mondanile och Real Estate skrivit ett avtal i samband med att han lämnade bandet om att inte "skada" varandras karriärer. Real Estate har tidigare sagt att de inte velat kommentera anklagelserna med respekt för de berörda kvinnorna.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT  

ANNONCE