Nyhet

Artisten uttalar sig om Me Too-anklagelserna

GAFFA.se – allt om musik

Den sparkade Real Estate-gitarristen och Ducktails-frontaren Matt Mondanile har uttalat sig angående de Me Too-anklagelser som riktades mot honom förra året.

LÄS OCKSÅ: Flera album tas bort efter artistens trakasserier

I ett långt uttalande som publicerades på Ducktails Facebook-sida uttrycker han ånger över sitt beteende. Flera kvinnor anklagade Mondanile för sexuella övergrepp i slutet av förra året. Bland annat hans före detta flickvän, artisten Julia Holter. Han ber specifikt om ursäkt till henne och hävdar att han sökt hjälp för sitt beteende och att han nu förändrats till det bättre. 

Han skriver bland annat:

"Jag är långt ifrån en perfekt människa och jag har gjort många dumma misstag i mitt liv, men jag är nu fullt medveten om mina brister och känner tillförsikt i att jag aldrig kommer att göra dessa misstag igen. Till de kvinnor jag orsakat direkt smärta ber jag återigen så mycket om ursäkt."

LÄS OCKSÅ: Rockband öppnar hotell

Under uttalandet finns en skärmdump som visar att han donerat pengar till RAINN, en organisation som arbetar mot sexuella övergrepp. 

Artikeln fortsätter under inlägget.

Tillkännagivandet har mötts av blandade reaktioner.

"Sluta porträttera dig som offret i detta. Det är äckligt att din känsla av berättigande också sträcker sig till att anta att bara för att du tagit dig igenom denna "mörka period" av ditt liv att du också har rätten att tvinga de du angrep att bara acceptera detta och gå vidare", skriver en Facebook-användare.

LÄS OCKSÅ: Hoppade in för pappan

ANNONCE