Nyhet

Den gången Dave Grohl överdoserade kaffe och blev inlagd

GAFFA.se – allt om musik

Kaffeälskaren och lustigkurren Dave Grohl är känd för sina busstreck. Utöver då att han bland annat trummade i Nirvana och frontar Foo Fighters. Passande nog bodde han en tid i kaffemetropolen Seattle.

Men vid ett tillfälle blev det alldeles för mycket av det svarta guldet, berättar han för radiostationen Beats 1 Radio. När Grohl skrev material till sin supergrupp Them Crooked Vultures debut var han tvungen att åka in till sjukhuset på grund av sitt kaffedrickande.

LÄS OCKSÅ: Forskare: Detta är psykopaters favoritmusik


”Jag sov fyra timmar per natt. Jag drack tre kannor kaffe om dagen. Jag började fan få bröstsmärtor. Jag hade precis fyllt 40 och tänkte:'det är klart att jag kommer dö nu, jag har ju precis fyllt 40!'", berättar Grohl i radioprogrammet.

Trots smärtorna spelade han tillsammans med Foo Fighters i Vita Huset på den amerikanska nationaldagen (den 4 juli). Ett lämpligt ställe att få en eventuell hjärtattack på, enligt Grohl.

LÄS OCKSÅ: RECENSION: Kraftfull dans genom felsteg och egenvärde


När han kom hem ringde han läkaren och fick komma in på sjukhuset för magnetröntgen. Läkarens recept var: "Skär ner på kaffet, spela trummor tre eller fyra dagar i veckan och drick ett glas rödvin innan läggdags”. Grohl gjorde som läkaren sa, givetvis, och avslutar: ”se på mig nu! Det funkade galant!”

Se Dave Grohl få ett koffein-orsakat psykbryt nedan.


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE