Nyhet

Festival gör comeback – presenterar de första bokningarna

GAFFA.se – allt om musik

Igår avslöjade arrangörerna till Metallsvenskan att de gör en comeback nästa år, i Norrköping. Idag presenteras de första namnen. Kolla in hela listan här med arrangörens kommentarer:

SONATA ARCTICA

– Vad vore en metalfestival utan lite Power metal? Sonata Arctica kommer med just detta – at its finest. Från de nordligaste finländska vidderna härstammar dessa herrar, som alltsedan 1999 har försett världen med sina bombastiska toner och dramatiska inramning. Missa inte detta på Metallsvenskan!

EXODUS

– Thrashveteranerna i Exodus återvänder till Sverige och den trogna fanskaran här. Såsom varandes ett av banden som räknas till den traditionella Bay Area Thrashmetal-scenen så vet ni vad ni har att vänta. Förbered alltså kroppen på röj i moshpit och ett headbangande utan dess like. 

BULLET

– Växjöbaserade Bullet levererar hård rock som en fet ångvält hög på adrenalin. Det är rock, det är dist, det är svett och ett djävelusiskt drag när denna kvintett intar scenen. Det har varit lite tyst kring bandet en tid, med medlemsbyten och annat, och kanske just därför är de extra taggade inför Metallsvenskans publik. Detta vill ni inte missa!

THE KRISTET UTSEENDE

– Vad har Pastor Fahlberg, Diablo Groggmeister Wiklund och Grudge Barthold gemensamt? Jo, det lirar alla med sina vänner i TKU! Detta punk/metalband uppstod i Hälsingland under 90-talet och har sedan dess levererat sköna låtar som exempelvis ”Pang på pungen i Portugal”, ”Under kemiska änglars vingar” och ”Sieg hallelujah”, bara för att nämna några. Need I say more? Metallsvenskans "husband" återkommer alltså till festivalen för 7:e gången! Mäktigt! 

Metallsvenskan sker i Norrköping 15 – 16 juni 2018.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE