Nyhet

Arrangörer bakom mansfri festival söker din hjälp

GAFFA.se – allt om musik

Vi har tidigare rapporterat om den mansfria festival som Emma Knyckare är full gång med att starta upp. En festival som på förhand berör och på vissa håll även upprör.

Nu har initiativtagaren startat igång en crowdfunding för eventet som går under namnet Statement Festival. I skrivande stund har 13 500 samlats in, men den ligger upp ytterligare 30 dagar. Vill du vara med på ett hörn bör du bege dig till den här sidan.

Arrangören skriver följande om det kommande eventet:


"På musikfestivaler ska alla kunna känna sig trygga. Låter som en självklarhet, eller hur? Men år efter år har musikfestivaler i världen visat på motsatsen. Statement Festival vill ändra på det och sommaren 2018 arrangerar vi därför världens skönaste musikfestival - helt fri från snubbar.

Att arrangera en festival för 10 000 besökare är ingen liten grej, arbetet är redan påbörjat och nu behöver vi din hjälp. Backa oss genom att stödja vår Kickstarter-insamling - vi behöver alla slantar vi kan få!

Vi är 22 personer som arbetar med festivalen i dagsläget. Pengarna kommer gå till att starta upp den förening som ska driva festivalen och föreningens kostnader för lokalhyra, artister, säkerhet och allt vad en mäktig festival innebär. 


Hjälp oss att skapa en frizon för oss som vill kunna gå på festival utan att känna oss rädda. Du får mer än gärna också backa oss genom att sprida vårt material, vårt budskap och stödja oss i kommentarsfälten på Facebook och Instagram."

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE