Nyhet

Trästock fyller på med intressanta namn

GAFFA.se – allt om musik

Nu presenteras nya akter som kommer att synas på Trästockfestivalens scen i sommar. Så här beskrivs de nya akterna med arrangörens ord. 

Rhys

Det hela började när då 19-åriga Rhys klev in i Jörgen Elofssons (Britney Spears, Kelly Clarkson, Westlife etc.) studio, då hon av en tillfällighet rekommenderats som demo-sångerska. ”Jag var helt tagen av hennes röst” säger Jörgen. Hon fullkomligt lös upp rummet med sin karisma. Jag visste där och då att vi måste jobba tillsammans”. Rhys Clarstedt Frank föddes i Portland, Oregon 1997 och flyttade till Sverige tio år senare. Under sin uppväxt visade hon stort intresse för konst, teater, dans och sång och genom åren deltog hon i flera talangshower och barnproduktioner. Hon gick även på diverse konstskolor för att vidare utforska sin passion.


Singeln ”Swallow Your Pride” är en av de första låtarna som Rhys och Jörgen skrev tillsammans och blev även Rhys debutsingel. Låten utnämndes till Veckans Add på P3 och fick på mindre än två månader hela en miljon streams. Låten talar om att vara ledsen och ångra sig: ”Vi ville att den skulle vara så naken och ärlig som möjligt, så vi praktiskt taget tog bort all produktion” säger Rhys. Engelska musikbloggen The Line Of Best Fit uppmärksammade låten och beskriver den som ”Stunning… at once comforting and melancholy”.

Joy

Joy är definitionen av ett stjärnskott. På bara några år har hon etablerat sig som en av vår tids viktigaste och mest kompromisslösa rappare, och därtill öst ur sig fantastisk musik. Från starten med ”Kattliv” till ”Glädjeflickan” och 2017 års Grammisnominerade EP ”Inte God Men Gud” – Joy har redan satt sitt avtryck i den svenska musikhistorien. Sommaren 2016 gjorde hon dessutom Svenska fotbollslandslagets officiella kamplåt till EM, ”Mitt Team”, tillsammans med Frej Larsson.


Efter senaste singeln ”KRLKN” kan vi bara vänta oss ännu mer från Joy. Precis som hon själv skanderade i artistkollegan Lorentz hit ”Där dit vinden kommer” – Joy är något som ingen annan är.

Den Stora Flykten

Den Stora Flykten uppstod när Popterror tog ner skylten. Bandet utgörs av Jens och Jocke från Popterror och David som varit med på alla Popterrors inspelningar antingen som tekniker eller producent. Såhär säger bandet själva.


De senaste tre åren har varit omvälvande för oss alla och vi har alla haft mycket att fundera på och att prata om, och pratat har vi gjort. Men, det finns också ett stort behov hos oss och hos alla andra att ibland inte behöva tänka eller prata om det som tynger. Vi alla behöver en tillflyktsort där vi får fokusera på något annat.

Vår musik handlar inte om världens alla orättvisor och elända, vår musik handlar om de eviga frågorna som, när de fokuseras, överskuggar allt annat och ger dig möjlighet att fly. Åtminstone för en liten stund

Blister Brigade


Blister Brigade från Skellefteå har sedan starten 2010 levererat högoktanig hårdrock'n'roll till folket. Bandet har två plattor i bagaget samt en EP som släpptes 9:e mars i år. Med 50% nytt blod i sättningen är Blister Brigade mer laddade än någonsin! Vassa riff, hög volym och ett sjuhelsikes driv står på agendan när brigaden återvänder till Trästockfestivalen 2018

Prospekt Mira

Post-apokalyptisk postrock med en fascination för tunnelbanor. Såhär beskriver Prospekt Mira sin vision; Tänk er den post-apokalyptiska världen, vi alla lever i metron, där ingen har sett ljuset, vägen upp för rulltrappan och världen håller andan, inblicken av att livet har upphört, allt som någonsin har existerat ligger nu i en grav under atomvintern, svälj förhoppningarna och återvänd till döden, vi är dom sista, vi är dom enda.  Världen upphör här, vi alla lever i metron. Prospekt Mira består av Zandra Asserholt Forsséll, Lina Eriksson, Sasja Holmqvist, Anton Lindh och Robin Lodberg.


Trästockfestivalen sker i Skellefteå 20-21 juli och har sedan tidigare bokat Tove Styrke, Tomas Andersson Wij, Sarah Klang, Pale Honey, Flora Cash, The Hanged Man, Holy Now med flera. 

ANNONCE