Nyhet

Festival ställs in – men vissa delar består

GAFFA.se - allt om musik

Efter ett beslut från Fredningsnævnet, naturskyddsstyrelsen i Köpenhamn, tvingas Köpenhamns populära folk- och countryfestival, Komos, avbryta årets upplaga som skulle ha brakat igång i Kungliga Trädgården 22 och 23 juni. Det informerar festivalen i ett pressmeddelande. Men som plåster på såren för alla gäster som tvingas vänta till nästa år för att återse Komos kommer några av artisterna som var klara för festivalen att spela på andra platser i Danmark under samma helg.

LÄS OCKSÅ: Rockstjärnan kallar vapenprotesterna patetiska och äckliga

Festivalen anordnades för andra året i rad och internationella stjärnor som Jason Isbell, Seasick Steve, George Clinton (bilden) och Ben Harper planerade att uppträda i Kungliga Trädgården. Det hade festivalen kommit överens om med kulturstyrelsen i Köpenhamn. Men nu har alltså naturskyddsstyrelsen satt stopp för slutna arrangemang i Kungliga Trädgården, meddelar festivalen.


“Vi är självklart väldigt upprörda över det plötsliga beslutet, eftersom vi verkligen hade förberett en riktigt bra festival, men vi tvivlar inte på att beslutet om att avbryta årets festival är den bästa lösningen. Vi är en festival som har en målsättning om att ha en hög kvalitet och vi känner att vi inte skulle kunna leva upp till vårt ideal om vi bara fyra månader före startskottet skulle försöka hitta en ny festivalplats. Vi kommer tillbaka nästa år med en ny och lämplig plats, säger Sigurd Hartkorn Plaetner, talesman och presschef för Komos Festival.

LÄS OCKSÅ: Här återförenas Swedish House Mafia 

På Komos hemsida och Facebook publiceras regelbundet nya konserter och det handlar hittills om:


George Clinton & Parliament Funkadelic – Posten, Odense den 23 juni - biljetter finns att köpa här eller via www.postenlive.dk

Jason Isbell and The 400 Unit – Posten, Odense den 22 juni - biljetter finns att köpa här eller via www.postenlive.dk

Lucky Chops – Pumpehuset, København den 23 juni - biljetter finns att köpa här eller via www.postenlive.dk


MEST LÄST: Smaklöst Håkan Hellström-skämt upprör

ANNONCE