Nyhet

Hyllad artist till Way Out West – avslöjade från scen

''Vet inte om jag får säga detta ...''

Under gårdagskväll lirade den enormt hyllade artisten Jason Isbell på Pustervik i Göteborg. Strax innan extranumren meddelade han att han återvänder till staden i augusti. 

"Vet inte om jag får säga detta, men jag kommer tillbaka i augusti, till en festival", meddelar GAFFAs utsände Daniel Andersson att singer-songwritern ska ha sagt. Johan Lindqvist på Göteborgs-Posten skrev på Twitter under kvällen:

"Japp, @JasonIsbell bekräftade just den officiella hemligheten att han spelar på @wayoutwestgbg i sommar. Gött! #gbgftw #wowgbg".


Det mesta tyder med andra ord på att vi i sommar kan få avnjuta den här americana-stjärnan från Alabama. En artist vars senaste platta nådde en stadig 3,9 på kritiker.se (som samlar ihop recensioner från Sveriges största tidningar). Av GAFFA tilldelades albumet Something More Than Free en fyra med motiveringen:

"Den Muscle Shoals-skolade sångaren kan det här med att komponera enkla och samtidigt subtilt smakfulla arrangemang som navigerar mellan country, rock, soul och pop – utan att egentligen vara något av det. Han är allt Ryan Adams borde vara och antagligen en av de bättre textförfattarna i detta tidevarv."

Läs Emil Viksells recension här.


Lyssna på skivan:

Way Out West 2016 sker i Slottsskogen 11 till 13 augusti och har sedan tidigare bokat till sig SiaChvrches, Stormzy, M83, Anna von Hausswolff och Jamie XX.


Läs Daniel Anderssons recension av gårdagens konsert här: "Alabama-sonen väcker känslor i Göteborg"

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE