Nyhet

Rockfans sprider skräck i Halmstad

GAFFA.se – allt om musik

I dagarna dök en ny tråd upp på Flashback med rubriken ”Nytt Kriminellt gäng i Halmstad?”. Där skriver användaren ”Sandstranden91” om ett gäng som synts till i Halmstad och frågar bland annat huruvida man bör vara rädd för gänget eller inte. Det visar sig dock ganska snabbt att det inte alls handlar om något kriminellt gäng…

"Något jag sett under senare tiden är något helt nytt... Ett gäng som påminner om klassisk motorcykelklubb, men de rör sig som “vanliga” på stan och verkar väldigt orädda. Det är bara killar jag sett personligen och de är helt klädda i jeans. Tänk typ stilen på de första motorcykelklubbarna i USA, men istället för läderväst har de jeansjacka och “tighta” jeans/shorts av kortare typen, en stor logga på ryggen och massa badges.", skriver ’Sandstranden91’ i sitt första inlägg.

"Jag har inte kunnat läsa hela namnet på deras logo, med det är en cirkel med ett mansansikte i mitten, denne har på sig en 50-tals mössa. Typ ”bögläderkeps” om ni förstår", fortsätter 'Sandstranden91' och: ”De ser otroligt skumma ut, och eftersom de dyker upp hela tiden på stan börjar jag fan undra vad som händer... ”


LÄS OCKSÅ: Gothikonerna kommer till Sverige

’Sandstranden91’ avslutar sitt inlägg med ett par frågeställningar, bland annat: ”Känner någon igen denna beskrivning?”, ”Vad är deras grej?” och ”Behöver man känna sig rädd om man ramlar in i någon av dem? De ser inte farliga ut, mer tramsiga, men vill helst inte chansa.”

Efter ett par inlägg, bland annat från en användare som föreslår att det kanske handlar om ”’Bearded Villains’ –  som inte är något kriminellt gäng, utan typ en skäggklubb”, kommer ett inlägg från en annan som skriver: ”Av din beskrivning tänker jag på de här”, och länkar till flera bilder på Turbojugend och Turbonegro-merch.


Turbojugend är det norska rockbandet Turbonegros internationella fanclub. En Turbojugend-medlem känns igen på jeansjackan – som de kallar Kutte, med en Turbonegrologga och ”Turbojugden” + namnet på den chapter (klubb) de tillhör på ryggen. Samt sitt personliga jugendnamn broderat på framsidan av jackan. Varje chapter har även en egen president. 

Artikeln fortsätter under videon. 


LÄS OCKSÅ: Kampanj vill återförena Nirvana – med Nickelbacks frontman

Till en början är trådskaparen aningen skeptisk till att det faktiskt rör sig om Turbojugends och inte ett kriminellt MC-gäng. Men efter att ha sett en bild på en medlem från Turbojugend Halmstad är ’Sandstranden91’ övertygad:

”JACKPOT! Den vite killen med skägget är han jag sett på flera ställen. Han har en kroppshållning där armarna ser ut att släpa i marken och ser extremt arg ut, alla de tre-fyra gångerna jag sett honom! Tack! Jävla flashback så effektivt!”


Senare i tråden skriver en användare: ”Turbojugend Halmstad hälsar och tackar för skratten ni gett oss”.

LÄS OCKSÅ: Hör ny låt från Refused

Turbojugend har fler än 3000 lokala chapters över hela världen, enligt Wikipedia finns det drygt 100 bara i Sverige. Deras estetik må påminna om MC-gängs, men de är långt ifrån farliga kriminella. Tvärtom. För att bli medlem i Turbojugend krävs att du följer deras regler och värderingar, bland annat att aldrig acceptera fascism eller rasism. 


Se en minidokumentär om Turbojugend nedan, och läs hela Flashbacktråden här

 


ANNONCE