Nyhet

Hank Von Hells begravning direktsänds

GAFFA.se – allt om musik

Vi har tidigare kunnat berätta att en av Norges starkaste artistkaraktärer har gått bort i en ålder av blott 49 år. Hank von Hell, aka Hans-Erik Dyvik Husby, är död.

Hans-Erik Dyvik Husby var tidigare frontare i bandet Turbonegro, som skördade stora framgångar internationellt.

I början av 1993 var Turbonegros dåvarande frontare Harold Fossberg tvungen att sluta på grund av sjukdom. Efter det tog Hans-Erik Dyvik Husby hans plats som sångare. I samband med bytet av sångare kände medlemmarna i bandet att det var dags för ett namnbyte, så de bytte från Turboneger till Turbonegro. Han skulle sedan lämna bandet 2009.


Förutom rocklivet gestaltade han Cornelis Vreeswijk i filmen Cornelis regisserad av Amir Chamdin. Inspelningen ägde rum 2010 och filmen hade premiär 12 november samma år.

I samband med filmarbetet spelade han in en skiva med musik av Cornelis Vreeswijk, I Ljuset Av Cornelis.

Efter filmen startade han upp en solokarriär som Hank von Hell. 2018 släppte han albumet Egomania och 2020 släppte han albumet Dead.


Hans-Erik Dyvik Husby hade även huvudrollen i musikalen Jesus Christ Superstar.

Han kommer att begravas den 9 december i Lillestrøm kyrka i Norge där ceremonin börjar 12.00. Det skriver Jølstad begravningsbyrå i ett pressmeddelande, på familjens begäran enligt Dagbladet

På plats kommer det att vara ett personligt farväl för familjen och man ber att man tar hänsyn till detta. Vill man som ett fan delta så gör man det bäst via att ceremonin livestreamas av begravningsbyrån. 

Vila i frid.

LISTA: 6(66) Turbonegrolåtar att minnas Hank Von Hell med

ANNONCE