Nyhet

Hank Von Hell nekas inresa i USA

GAFFA.se – allt om musik

Hank Von Hell tvingas skjuta upp sin planerade USA- och Kanada-turné på grund av inreseproblem, rapporterar norska VG.

Det är nästan tio år sedan Hans Erik Dyvik slutade i Turbonegro. Då försvann han från scenen, och sa att han aldrig skulle komma tillbaka. Men förra året gjorde den tidigare frontfiguren comeback till rocken, med soloalbumet Egomaniaett album som fått halvljummen kritik, GAFFAs recensent Mathilda Dahlgren gav albumet 3 av 6 stjärnor och skrev: ”Stundtals låter det som om Alice Cooper börjat spela med Hellacopters och träffat på Ozzy Osbourne längs vägen, en osalig blandning. Låtarna känns dock varierade i tempo och stil. Det är mer retrorock än punk som strömmar ut från högtalarna, på gott och ont.”

LÄS OCKSÅ: Ozzy Osbourne ställer in hela Europaurnén


I dagarna skulle den gamle Turbonegro-frontaren åkt på USA-turné, men så blev inte fallet.

Enligt VG annonserades den inställda turnén först på The Earls hemsida – en konsertlokal i Atlanta där turnén var tänkt att starta. Där framkommer det att Hank nekats visum efter ”en händelse han bötfälldes för på 90-talet.” VG skriver vidare:

”I pressmeddelandet står det också att det tar lång tid att få ett visum, och att managementet har fått veta att det är på grund av president Donald Trumps ’Government shutdown’”.


Förra veckan blev det klart att Hank Von Hell ska delta i den norska melodifestivalen. Ett nyhet som, inte helt oväntat, väckte en del reaktioner både bland norsk press och melodifestivals-fansen.

LÄS OCKSÅ: Tools trummis avslöjar när bandets nya album släpps


ANNONCE