Nyhet

Rockikoner till Way Out West

GAFFA.se – allt om musik

Nu klockan nio sände Way Out West ut tre nya akter till Slottsskogen och det handlar om inga mindre än Patti Smith, Iggy Pop och det svenska stjärnskottet Sarah Klang!

Iggy Pop ses som en av rockhistoriens mest inflytelserika artister och har kallats för punkens gudfader. Den långa karriären började i olika high school-band på 60-talet, mest känt är kanske The Iguanas där Iggy fick sitt artistnamn. 1967 bildades bandet som kom att bli The Stooges – gruppen splittrades ett antal gånger, men hade en förmåga att genom åren komma tillbaka och bygga vidare på sin legend.

LÄS OCKSÅ: 15 snaskiga detaljer om Iggy Pop

Trots en delvis knackig karriär, solo och i grupp, samt ett tungt drogmissbruk är Iggy Pop aktuell än idag. 2016 släppte han sitt senaste och oerhört hyllade album Post Pop Depression.

Patti Smith är en av våra största kuturikoner. Hon har tagit emot utmärkelser av såväl det franska kulturministeriet som Polar Music Prize. Hon är invald i Rock and Roll Hall Of Fame och rankas av Rolling Stone Magazine som en av de 100 största artisterna i vår tid. 

2015 gjorde hon Way Out West senast och bjöd på en specialspelning och riktig rockfest, läs vår recension.

LÄS OCKSÅ: Vann för Årets Rock – slängdes ut från galan

Även Sarah Klang har faktiskt gjort en scen i Slottsskogen, nämligen GAFFA-vagnen. I somras klev hon upp för att trollbinda en helt och hållet hängiven publik. Senare samma dag bjöd hon på en bejublad spelning under Way Out Wests klubbdel. Sarah Klang är även nominerad i GAFFA-Priset i kategorin Årets Genombrott. Kolla in uppträdandet i GAFFA-vagnen:

GAFFA-PRISET 2018: Se Graveyard, Slowgold, Rein, Rome Is Not A Town och Muhammed Faal live

Way Out West sker i Göteborg 9-11 augusti och har sedan tidigare gjort klart med Arcade Fire, Arctic Monkeys, Lykke Li, Fever Ray, Bonobo, St. Vincent, Jorja Smith, Brockhampton, Mura Masa, J Hus, Noname och Grizzly Bear.

ANNONCE