Nyhet

Punkgiganterna kommer hit

GAFFA.se – allt om musik

Albumaktuella Rise Against riktar blickarna mot Sverige. 18 juni gör de nedslag i Malmö för att fylla KB:s lokaler med sin politiska punkrock. Dagen efter gör de Gröna Lund i Stockholm.

– I 18 år har Rise Against hållit sin moraliska kompass stadig och använt sin punk för att tala ut mot social orättvisa. Bandet högg sina sylvassa tänder i George W. Bushs regering och har släppt album över tre presidentskap, men nutidens politiska klimat har tvingat bandet att kliva tillbaka och tänka över hur de definierar sig själva, skriver arrangören KB West i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Är sångaren näste James Bond?

Det nya albumet, som släpptes i juni 2017, hette ursprungligen Mourning In America, men efter resultatet i det senaste presidentvalet ville inte bandet längre förmedla sorg och hopplöshet. Medlemmarna insåg att de behövde skapa ett album som fokuserade mer på vår potential än våra misslyckanden. De ville skapa något med tänder och klor. Resultatet blev Wolves.

– Om du är i vildmarken och hör vargar yla kanske det är ett vilset eller sörjande djur du hör, säger Rise Againsts Tim McIlrath och fortsätter:


– Men det gör dig inte mindre rädd. Du vet att de är där. Och du vet vad dessa kraftfulla djur är kapabla till.

Missa inte dessa punkgiganter i sommar.

LÄS OCKSÅ: Se när Ghosts frontman slits av scenen


ANNONCE