Nyhet

Avvisar våldtäkts-anklagelserna

GAFFA.se – allt om musik

En anonym Twitter-användare anklagade Tool- och A Perfect Circle-frontmannen Maynard James Keenan för våldtäkt i veckan. Keenan kallar alltsamman "falska anklagelser" och en "destruktiv klickjakt".

Anklagelserna kommer från Twitter-användaren IWas17HeWas36 som i en serie inlägg berättar hur rockstjärnan, som nyligen spelade i Fryshuset i Stockholm med A Perfect Circle, våldtog henne när hon var 17 år gammal (han var 36) och smittade henne med en könssjukdom.

Twitter-inläggen har genererat rubriker på flertalet större musiksajter, som Consequence Of Sound och NME.

"Jag måste berätta min historia anonymt eftersom jag försökte berätta den från mitt riktiga konto och inte kunde namnge honom på grund av rädsla, så jag raderade inläggen", skriver den anonyma användaren inledningsvis.  

Sedan berättar hon hur hon som 17-åring gick på en konsert med Nine Inch Nails och Tool år 2000 tillsammans med sin flickvän – och hamnade backstage med Keenan. 

Artikeln fortsätter under Twitter-inlägget.

Keenan har nu gått ut med ett svar på de allvarliga anklagelserna via sitt eget Twitter-konto. Där skriver han bland annat att uppgifterna är falska och att de endast skadar #MeToo-rörelsen. Han kritiserar också de musiksajter som har skrivit om anklagelserna och tycker att de ska skämmas över sin "destruktiva klickjakt". 

Artikeln fortsätter under Twitter-inlägget.

Inget av banden Maynard James Keenan är inblandad i har gjort några officiella uttalanden och Keenan har inte kommenterat saken ytterligare.

ANNONCE