Nyhet

Bandet kommenterar sångarens avhopp

GAFFA.se – allt om musik

Under måndagen kom den oväntade nyheten att Erland Hjelvik slutar i det norska rockbandet Kvelertak. Nu kommer resten av bandet med en uppdatering.

I ett mejl från de resterande medlemmarna i Kvelertak, skickat till GAFFA Norge under måndagskvällen framkommer det att bandmedlemmarna vetat att sångaren varit påväg att sluta ett bra tag.

De har därför haft tid att planera framtiden, och hitta en ny sångare.

– Planen var att fullfölja festivalsommaren med originaluppsättningen, men eftersom Erland inte kan vara med oss, presenterar vi den nya bandmedlemmen redan på Fjellparksfestivalen nu i helgen. (19-21 juli)

LÄS OCKSÅ: Kvelertak-sångaren slutar

Vidare skriver de resterande medlemmarna i det norska rockbandet att de håller på att spela in ett nytt album, uppföljaren till Nattesferd från 2016.

Artikeln fortsätter under videon.

LÄS OCKSÅ: Festivalen synliggör kvinnohistoria

Uttalandet Kvelertak-medlemmarna skickade till GAFFA Norge avslutas med ett tack till Erlend Hjelvik för hans bidrag till bandet och lyckönskningar.

Kvelertak startade 2007 och har gett ut studioalbumen Kvelertak (2010), Meir (2013) och Nattesferd (2016) med Erland Hjelvik som sångare och frontman. Det norska bandet har slagit internationellt och öppnade för Metallica på flera konserter i Europa tidigare i år.

 

 

ANNONCE