Nyhet

Kvelertak-sångaren slutar

GAFFA.se – allt om musik

Frontmannen i det norska "black 'n' roll"-bandet Kvelertak hoppar av – det meddelar sångaren i ett inlägg på Facebook.

På Facebook skriver Erland Hjelvik bland annat: "Erfarenheten att bygga upp ett framgångsrikt band har varit kul och givande, men det har också varit intensivt och krävande. Under årens lopp har detta påverkat mig. Då vi utvecklats personligt och proffesionellt, har våra individuella mål, behov och motivation ändrats, och lett oss i olika riktningar."

"Även om det är ett tufft beslut att lämna det liv jag levt och andats det senaste decenniet, känner jag mig glad och förväntansfull på att utforska nya möjligheter i framtiden", skriver Hjelvik vidare. Han skriver också: ”pågrund av omständigheter bortom min kontroll, kommer jag inte kunna genomföra de sista fyra konserterna i Norge i sommar", och ber festivalarrangörer och fans om ursäkt.

LÄS OCKSÅ: Ny dokumentär om Bowies tidiga år

Hjelvik avslutar inlägget med att tacka sina bandkollegor, alla som jobbat med Kvelertak, och framförallt deras fans. ”Jag är stolt och tacksam för allt vi gjort som Kvelertak. Jag är genuint tacksam för allt vi upplevt tillsammans och jag önskar bandet lycka till i framtiden.”

Läs hela meddelandet här:

Artikeln fortsätter under inlägget.

LÄS OCKSÅ: Festivalen synliggör kvinnohistoria

Kvelertak bildades 2007 och bestod fram tills idag av Erland Hjelvik, Vidar Landa, Bjarte Lund Rolland, Maciek Ofstad, Marvin Nygaard och Kjetil Gjermundrød. 2016 släppte bandet sitt senaste album Nattesferd. Det är i dagsläget inte bekräftat om bandet planerar fortsätta med en ny sångare.

 

ANNONCE