Nyhet

Sverige med ny och gratis endagsfestival

GAFFA.se – allt om musik

I mitten av juli bjuder skivbolaget Studio Barnhus in till Parkfesten, en ny dagsfestival med fri entré för alla. Det blir en heldag i parken med Studio Barnhus-kurerad musik av svenska och internationella akter.
 
Studio Barnhus består av Axel Boman, Kornél Kovács och Petter Nordkvist – några av landets största kreatörer inom den svenska dansmusikscenen. Parkfesten är deras experiment i utomhusfestande, en idé sprungen ur viljan att presentera en bred repertoar utifrån ett nischat perspektiv och samtidigt erbjuda en dagsfestival i lättillgänglig miljö.
 
 
– Vi hoppas att Parkfesten blir en modern Stockholmsklassiker som får växa och ta form år efter år. Till den första upplagan har vi valt att bjuda in liveakter som framtids-souldrottningen Fatima (bilden) och DJ:s som techno-disko-trollkarlen FunkinEven, säger Kornél Kovács i ett pressmeddelande.
 
Som en del av Parkfesten presenterar Studio Barnhus tillsammans med tyska DJ:n Superpitcher det gemensamma konceptet Reggae Rave. Med en blandning av dancehall, dub och relaterade musikformer vill man belysa outforskade delar av reggaevärlden för en annars så house- och techno-inriktad publik. 
 
 
För att maximera dagen har man även valt att bjuda in lokala stjärnor som Bella Boo och Your Planet Is Next tillsammans med Fatima och FunkinEven. 
 
14 juli är det alltså dags för den första upplagan av Parkfesten mellan 12.00 - 22.00 på Amfiteatern i Vitabergsparken. 
 
ANNONCE