Nyhet

Kornél Kovács om festivalens mobilförbud: "Det var en väldigt fin, rolig och närvarande publik"

GAFFA.se – allt om musik

GAFFA skrev under gårdagen om att festivalen FLY Open Air i Edinburgh har valt att förbjuda mobiler vid deras Boiler Room-scen. Den svenska producenten och Studio Barnhus-ägaren Kornél Kovács var en av artisterna som stod på scenen.

– Det var en väldigt fin, rolig och närvarande publik – men det kan det ju verkligen vara även när mobiltelefoner är tillåtna, så jag kan inte säga med säkerhet om det var just det som var avgörande i det här fallet, säger Kornél Kovács till GAFFA.
 
Vad tycker du om idén att förbjuda mobiltelefoner på spelningar?
 
– Jag är kluven. I vissa sammanhang är det viktigt för att behålla klubbens integritet och se till att folk kan leva ut på dessa platser utan att behöva oroa sig för att det hela dokumenteras och sprids på olika sätt. Berghain har ju varit ledande här med sitt fotoförbud. Det jobbigaste med mobiltelefoner på spelningar enligt mig är kamerablixtar på mörka klubbar. Jag kan förstå att folk vill föreviga sina kvällar men att lysa upp ett helt dansgolv som man delar med några hundra andra är aldrig okej, klubbar och dansgolv är mörka av en anledning.
 
Tycker du att festivaler i Sverige borde ta efter?
 
– Jag tror det är svårt att få till. Jag själv skulle nog bli lite irriterad på ett generellt mobilförbud som besökare, men fotoförbud kan vara rimligt av olika skäl.
 
FLY Open Air pågick mellan 18-19 maj. 26 april släppte Kornél Kovács sitt album Stockholm Marathon. En platta där Rebecca & Fiona medverkar på flera håll. 
 
 
ANNONCE