Nyhet

Kraftwerk till Sverige

GAFFA.se – allt om musik

Elektropionjärerna från Tyskland – Kraftwerk – toppar årets Storsjöyran med sin omtalade 3D-show.

Genom en kombination av ljud och bild blir Kraftwerks framträdanden en resa genom fyra decenniers musikaliska och tekniska innovationer – med nya improvisationer, 3D-projektioner och animationer. 3D-konserten är en mix av musik och performancekonst, ett riktigt ”Gesamtkunstwerk” – totalkonstverk.

MEST LÄST: Guns N' Roses presenterar förband till Sverige-spelningen


Multimediaprojektet Kraftwerk startades 1970 av Ralf Hütter och Florian Schneider. Idag finns det knappt en modern musikstil som inte bär spår av Kraftwerks DNA. Syntpop, techno, house, EDM – till och med hiphoppen lånar element ur gruppens verktygslåda.

– Till Storsjöyran kommer Kraftwerk med den hyllade 3D-showen och 20 000 glasögon i bagaget. Med dessa på bjuds publikhavet på Stortorget i Östersund med på en spektakulär resa, med ​Storsjön och den jämtländska fjällvärlden som kuliss, hälsar arrangören i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Dunka-dunkamusik debatterades i riksdagen


Kraftwerk har de senaste åren varit dragplåster på stora festivaler som danska Roskilde och Way Out West i Göteborg. Efter framträdanden i Museum of Modern Art (MoMA) i New York, på Sydneys operahus och Tate Modern i London tar de nu sin 3D-show i Sverige och Östersund.

– Konserten på Storsjöyran är Kraftwerks enda i Sverige i sommar, skriver arrangören i samma pressmeddelande.

MEST LÄST: Heilandet på bandbilden skapar ilska – "livegitarristen har nu valt att kliva av"


Fredag 27 juli ser du Kraftwerk i Östersund. Festivalen pågår 27 - 28 juli och har sedan tidigare bokat Zara Larsson, Ziggy Marley, Thåström, The Vaccines, Wolfmother, Jill Johnson & Vänner, Hov1, Magnus Carlsson, Kaliffa, Sarah Klang, Lisssie, Blues Pills, Lamix och Slowgold.

ANNONCE