Nyhet

Stjärnan följer upp utsåld Stockholmsspelning

GAFFA.se – allt om musik

23 mars släpper en av 2010-talets mest framgångsrika manliga soloartister, George Ezra, den nya skivan Staying At Tamara's och i höst kommer han till Stockholm.  

Beväpnad med ett Interrailkort och en gitarr lämnade George Ezra England och tågluffade sig fram genom Europa. Han besökte Barcelona, Amsterdam och framför allt Budapest. Han såg, upptäckte och inspirerades. Och när George kom hem hade han med sig en hel resväska fylld med låtidéer.

MEST LÄST: Union Carbide Productions ger 2 Sverigespelningar
 
Då George Ezra släppte sin musikaliska reseskildring i form av debutskivan Wanted On Voyage i juni 2014 var han ett namn för de insatta. Året innan hade han spelat på BBC:s scen för artister på uppstuds under Glastonburyfestivalen och Ezras två efterföljande EP:s hade gett honom viss uppmärksamhet. Men det var ingenting mot vad som skulle komma.
 
Anförd av singeln Budapest blev George Ezras debutalbum en internationell supersuccé. På hemmaplan sålde skivan i över tre miljoner exemplar och låg topp tio på årsförsäljningslistan både 2014 och 2015. Men även utomlands fick Ezras mörka röst och omedelbara melodier ett enormt fäste. Han toppade listor runtom i världen och Ezras första New York-spelning någonsin var på Madison Square Garden.


LÄS OCKSÅ: Törebodafestivalen överraskar med världsnamn

– Efter två års turnerande var George Ezra plötsligt tillbaka där allt började: i hans gamla pojkrum i Hertfordshire. Och då det blev dags att börja skriva på den efterlängtade uppföljaren gjorde han som han brukar – han packade väskan och gitarren, och drog iväg, skriver arrangören FKP Scorpio i ett pressmeddelande.
 
Stora delar av Staying At Tamara's är skriven på ett AirBNB i Barcelona, där George var inneboende hos en viss Tamara. Men låtar har även kommit till på så vitt skilda platser som ödsliga Isle of Skye, en grisfarm i Norfolk samt i en tidigare majsmjölslada i Kent.

LÄS OCKSÅ: The Cranberries släpper ett sista album – och planerar jubileum 


Fyra år efter succégenombrottet är alltså George Ezra tillbaka med nytt album.

– Därmed får vi på nytt chansen att njuta av hans eklektiska, musikaliska vykort, då George Ezra kommer till Stockholm i oktober, skriver arrangören vidare.

Konserten på Arenan, Fryshuset 15 oktober och biljetterna släpps 16 mars klockan 10:00 via Eventim.se.


LÄS OCKSÅ: Företag stal Love Antell-låt

ANNONCE