Nyhet

Union Carbide Productions ger 2 Sverigespelningar

GAFFA.se – allt om musik

Ett av Sveriges mest mytomspunna rockband är tillbaka för ett tillfälligt besök i samtiden. Ebbot Lundberg återförenas i sommar med sitt första band Union Carbide Productions och gör två spelningar: Liseberg 24 augusti och Gröna Lund 6 september.

Union Carbide Productions debuterade 1987 med skivan In The Air Tonight. Bandet gjorde sig snabbt världskända för sin märkligt provokativa image, kaosartade framträdanden och energiskt drivna rock'n'roll. Ledda av sin karismatiske frontman Ebbot Lundberg.

Med en bakgrund i Göteborgs nyrika förorter byggde bandets medlemmar upp en image av vilsna och alienerat destruktiva yuppiekids på jakt efter kickar.


– Med inspiration från Captain Beefheart, The Stooges, Wham, Black Flag och Love stack Union Carbide Productions ut i 80-talets sterilt överproducerade musikvärld och vitaliserade rockmusiken, som så träffande arrangörerna på Liseberg skriver.

Bland deras fans kan Kurt Cobain, Sonic Youth och Pussy Galore nämnas.

När Union Carbide Productions splittrades 1993 gick dåvarande bandmedlemmarna Ebbot Lunberg, Ian Person och Björn Olsson vidare för att bilda The Soundtrack Of Our Lives. 2003 återförenades de för en spelning på Hultsfredsfestivalen.


Nu är bandet tillbaka lagom till 25-årsdagen av deras splittring samt deras första USA-besök 1988. Vid två tillfällen i sommar kommer publiken bjudas på en temporär urladdning från Union Carbide Productions.

– Det kommer att handla om det vi gjorde på 80-talet, det vill säga de två första plattorna, plus att vi kommer, som ett litet 30-årsjubileum, att offentligt släppa livespelningen vi gjorde på CBGS i New York 1988 på vinyl och kanske även en ny singel, säger Ebbot Lundberg.

ANNONCE