Nyhet

”Folk glömmer att den svenska metalscenen fick hjälp av staten"

GAFFA.se – allt om musik

I en intervju med Heavy New York pratar At The Gates gitarrist Martin Larsson om hur viktigt det var med kommunalt och statligt stöd för bandet och den svenska metal-scenen när de började.

”Ärligt talat, det fanns inte jättemånga metalband i Göteborg då. Det vi gör nu, att kunna leva på att spela metal, det kunde man inte ens föreställa sig på 90-talet. Det var bara som ett konstigt koncept”, säger Larsson och fortsätter:

”Det som verkligen hjälpte oss då var den kommunala hjälpen med replokaler och musiklektioner. Det är något som ofta glöms bort när man pratar om den svenska metalscenen – att vi fick mycket hjälp från staten.”


LÄS OCKSÅ: ”Att spela med Ghost är inte för alla”

I intervjun pratade Larsson även om bandets musikaliska influenser: ”Den gamla heavy metal-musiken vi växte upp med, den var farlig då i början på 80-talet. Det var extremt då, och den blev gradvis extremare med tiden, så vi tog med oss det och vår musik blev mer och mer extremt. Det är bara en naturlig utveckling av vad vi gör – kombinationen av klassisk melodisk heavy metal och death metal.”

I våras släppte At The Gates sitt sjätte album To Drink From The Night Itself, ett album som fick 5 av 6 stjärnor av GAFFAs recensent Amelie Schenström som bland annat skrev: "To Drink From The Night Itself är både intelligent och elegant hopkommen. Lättillgänglig i sin genre och samtidigt finns det så väldigt mycket att gräva vidare i vid kommande lyssningar.”


Se hela intervjun med At The Gates gitarrist Martin Larsson här: 

LÄS OCKSÅ: Alla hårdrockare är smarta, men våra fans är lite smartare


ANNONCE