Nyhet

Första artistsläppet till Åre Sessions 2019

GAFFA.se – allt om musik

Nästa vår kommer tredje upplagan av festivalen Åre Sessions gå av stapel under säsongavslutningen i Åre. Festivalen kombinerar skidåkning med musikkultur och biljetten till festivalen är ditt liftkort. Festivalen har nu släppt sina fyra första väldigt olika akter. Här är listan med arrangörens kommentarer.

Timbuktu och Damn! 

Med vassa samhällsskildringar framspottade på ren skånska som främsta vapen har Jason "Timbuktu" Diakité blivit en av Sveriges största hiphopartister. Karriären började under det sena 90-talet i uppväxtstaden Lund, och sedan dess har han släppt ett tiotal album och mängder av singlar som alla har skakat om det Sverige som de släppts i. Med sina politiska och konfronterande texter – samt viljan att blanda in musikaliska influenser från hela världen – har Timbuktu inte bara öppnat viktiga dörrar för den svenska hiphopen, utan även inspirerat andra politiska röster att fortsätta kämpa för sin sak. En av landets viktigaste röster och mest älskade liveakter kommer till Åre Sessions 2019!


Sarah Klang

Sedan debutalbumet Love in the Milky Way gick rakt upp på den svenska topplistans förstaplats i februari, ackompanjerat av radiosingel efter radiosingel och en Grammisnominering, har Sarah Klang gång på gång cementerat sin position som en av landets mest spännande artister – inte minst live på utsålda konsertlokaler Sverige runt. Exakt ett år efter den mytomspunna spelningen på Way Out Wests lilla klubbscen Folk öppnade hon i år hela festivalen i ett överfullt Linnétält – en snabb resa från klubbpublik till euforiska 5000 åskådare. Hon har beskrivts med ord som "Sarah Klang kan få änglar att gråta” (Norrbottens-Kuriren) och "en av de mest självklara stjärnor som fötts” (GAFFA) och att Sarah Klang med band kommer stå för en av festivalens mest minnesvärda konserter råder det inga tvivel om.

LÄS OCKSÅ: Se ny BD-dokumentär tillsammans med Henrik Berggren 


Little Simz [UK]

Little Simz smarta, nyfikna, nyskapande musik har redan hajpats av Kendrick Lamar som funderade om inte London-artisten ”might be the illest doing it now”. Little Simz har också hunnit med att samarbeta med Gorillaz och att turnera med Ms. Lauryn Hill. Just Ms. Lauryn Hill nämns mer ofta än sällan när det kommer till att beskriva Little Simz. Kanske för att Little Simz precis som Hill är en medveten virtuos som bemästrar hantverket som få – och att de båda är vansinniga talanger på att röra sig mellan sång och rap. Trots att Little Simz bara är 24 år har hon redan en katalog värdig en åldrande rockare. Eller vad sägs om två album, sju EP:s och fyra mixtapes sedan 2014? Nu senast släppte hon den stenhårda singeln Boss där hon över ett distat basriff aggressivt och övertygande bekräftar sin excellens. Ett nytt album planerar dessutom att se dagens ljus under nästa år. Att Little Simz nu kommer till Åre Sessions är en smärre sensation och vintersportare eller ej – detta får inte missas.

Caesars


Caesars la aldrig riktigt ned. Det var inget dramatiskt avsked utan en tid efter dubbelalbumet Strawberry Weed (2008) försvann de bara. Men så, från ingenstans, annonserades en spelning till årets upplaga av Popaganda. Bandet sa att det var en engångsföreteelse men tack och lov hade de för roligt för att hålla det löftet. I vår åker de nämligen ut på en efterlängtad exklusiv vårturné – där Åre Sessions är ett av stoppen. Med en låtskatt som både innefattar de stora singlarna som kunde höras i alltifrån populära TV-spel till stora reklamfilmer, såväl som de där fina låtarna som är gömda på albumens senare delar, ser vi fram emot att uppleva ett av landets mest ikoniska indireockband i Åre nästa vår.

Festivalen hålls 26-27 april.

LÄS OCKSÅ: Ace Frehleys Kiss-utspel väcker frågor 


ANNONCE